НачалоНовини5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

6708
Написана от  nixanbal 30 август 2022
5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Тази година Samsung внесе интересна промяна в портфолиото си смарт часовници и за първи път представи Pro версия на новия Galaxy Watch 5. Това специално издание има малко по-различен дизайн и е насочено към хората с активен начин на живот. При това онези, които предпочитат заниманията на открито. Независимо дали прекарвате уикендите си, катерейки планини, ритайки футбол с приятели или просто търсите часовник със спортен дух - Galaxy Watch 5 Pro може би е точният вариант за вас. На следващите редове ще ви разкажа за 5-те най-интересни екстри, които Samsung предлага в най-технологично развития си смарт часовник досега.

1. Устойчив дизайн с титан и сапфирен кристал

Започвам с дизайна и подсилената изработка - нещото, което първо прави впечатление и отличава този модел. Galaxy Watch 5 Pro (заедно с Galaxy Watch 5) за първи път при Samsung въвежда сапфирен кристал като покритие на дисплея, а това означава много по-устойчиво стъкло - както на счупване, така и на драскотини. Освен това безелът около екрана е повдигнат над него, което допълнително предпазва стъклото при неволен удар. За разлика от стандартния Watch 5, при Pro версията корпусът на часовника е от титан, а не алуминий, което също означава по-висока устойчивост, а и някак по-премиум усещане.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro @ nixanbal.com

Самият дисплей на Galaxy Watch 5 Pro е с 1.4" диаметър, има Super AMOLED панел с ярки цветове и дълбоко черно, поддържа Always On Display, както и страхотен набор от циферблати.

2. По-солидна батерия

Galaxy Watch 5 Pro адресира и един от най-важните въпроси при този тип устройства - живота на батерията. Смарт часовникът има батерия с капацитет 590 mAh, което e с 60% повече спрямо миналогодишния Galaxy Watch 4 и е значително повече от стандартния Galaxy Watch 5 (284 mAh при 40 мм и 410 mAh при 44 мм версия). Това е най-голямата батерия в смарт часовник на Samsung досега.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro @ nixanbal.com

При мен устройството имаше нужда от презареждане на всеки 3 дни и малко, но ако практикувате ежедневно някакъв спорт, особено изискващ включен GPS, това време може да се съкрати. С постоянно активен GPS часовникът може да издържи до 24 часа.

3. По-бързо зареждане

Другата добра новина е свързана със зареждането, което при някои часовници отнема твърде много време. Samsung вече включват в комплекта магнитна безжична подложка за зареждане, която завършва с USB C кабел и с която процесът е по-бърз. Докато при предходните модели зарядното беше 5 W, новото зарядно на Galaxy Watch 5 Pro (и Galaxy Watch 5) е значително пъти по-бързо - вече 10 W.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro @ nixanbal.com

4. По-прецизни сензори

Миналата година Samsung въведе своя BioActive сензор, който събира три сензора в един общ чип. Той може да измерва редица здравни показатели – сърдечния ритъм, електрическата активност на сърцето, което включва измерване на кръвното налягане и правене на ЕКГ, както и биоелектрически импедансов анализ, благодарение на който виждаме детайлна информация за телесния си състав. Galaxy Watch 5 Pro разполага с възможност и за измерване на нивата на кислород в кръвта и нивата на стрес.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro @ nixanbal.com

Може би най-важната новост от тази година е, че смарт часовникът обещава по-прецизни измервания на всички тези показатели спрямо предходните модели Galaxy Watch. Това е възможно благодарение на дребна, но значима промяна в дизайна, която лесно се забелязва от долната страна на часовника - сензорите на Galaxy Watch 5 Pro имат по-голяма контактна повърхност с китката.

5. Треньор за по-добър сън

Приключвам петте най-важни нови екстри в Galaxy Watch 5 Pro с функциите за следене на съня. Не, това не е нещо, което виждаме за първи път, но тук Samsung се задълбочават в процеса и позволяват на потребителите да извадят за себе си по-детайлна информация.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro @ nixanbal.com

Часовникът предлага функцията Sleep Scores, която проследява фазите на съня, нивото на кислород в кръвта и дори хъркането, като за последното телефонът трябва също да е наблизо - най-добре на нощното шкафче до главата ви, с насочен към вас микрофон. След това данните се анализират и се предлагат напътствия чрез функцията Sleep Coaching, което е новост за този модел. Имайте предвид, че за да започне да ви помага Sleep Coaching, са необходими няколко дни (нощи), през които часовникът да натрупа достатъчно информация за навиците и състоянието на съня ви.

Смарт телевизорът KIVI KidsTV предлага смислен дизайн и специфични функции за децата

На пазара рядко има продукти като този, затова и не бих искал да крия въудошевлението си още отначало. KidsTV е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer