НачалоВидео ревю5 полезни екстри на външния дисплей на Samsung Galaxy Z Flip5

5 полезни екстри на външния дисплей на Samsung Galaxy Z Flip5

2545
Написана от  nixanbal

Galaxy Z Flip5 за мен е един от най-добрите смартфони със сгъваем дисплей, излизали до момента на българския пазар. Ключов ъпгрейд за този модел е големият му външен дисплей, който вече позволява по-удобен контрол на някои функции, а дори достъп до пълната функционалност на някои приложения. В това видео, част от поредицата ни WithGalaxy със Samsung, ще ви разкажа кои за мен са 5-те най-полезни екстри на външния дисплей на Galaxy Z Flip5 и какво всъщност можете да правите през него.

1. Персонализация

Започвам с това, че този 3.4" дисплей предлага разнообразни възможности за персонализация на началния екран. Можете да изберете различни уолпейпъри, собствена снимка и дори видео.

Промяната става през основния екран в Настройки - Екран на калъфа. Тук можете да избирате между различните визии, като една от любимите ми е ето тази, в която има възможност да използвате видео от галерията си. Може да му бъде поставена рамка в произволен цвят, да се смени видът и шрифтът на часовника, да бъде добавен процента на батерията, представянето на известията и нещо интересно - да се избере какъв да бъде шорткътът е долния десен ъгъл. Понеже камерата се стартира много лесно и с двойно натискане на бутона за включване, тук аз бих избрал някаква друга функция. Например фенерче.

2. Навигация с Google Maps

Втората супер ценна за мен екстра на външния екран е навигацията. Да, Galaxy Z Flip5 позволява да използвате Google Maps без изобщо да го разгъвате, при това не става въпрос за някакъв орязан уиджет, а за пълнофункционалното приложение за навигация на Google.

За да получите достъп до него, трябва да влезете в Настройки - Разширени функции - Лаборатория и да поставите отметката на Разрешени приложения на предния дисплей. Тук ще видите всички приложения, които можете да използвате през външния екран, като трябва да активирате тези, от които ще имате нужда.

5 полезни екстри на външния дисплей на Samsung Galaxy Z Flip5

Навигацията на Google Maps работи както и стандартното приложение на основния екран. Можете да търсите желана дестинация и да започнете навигация до нея с автомобил, пеша или с градски транспорт.

По същия начин можете да използвате и други приложения, включително YouTube и Netflix.

3. Пълна QWERTY клавиатура

Една от ценните новости при по-големия външен дисплей на Galaxy Z Flip5 тази година е пълноценната QWERTY клавиатура, която е достъпна през него. С нея можете да пишете SMS-и, но също така да водите комуникация в WhatsApp и да отговаряне на съобщения в Messenger. Клавиатурата също така влиза в действие, когато търсите адрес в Google Maps или видео в YouTube.

5 полезни екстри на външния дисплей на Samsung Galaxy Z Flip5

Да, на 3.4" QWERTY клавиатурата е доста компактна и ще трябва време за свикване с нея, тъй като всяка буква е по-малка, отколкото на основния дисплей. Добрата новина обаче е, че можете да въвеждате текст и по метода на провлачване на пръста, който работи и с български език.

4. Управление на камерата

Идва ред и на камерата, която за много хора вероятно ще бъде най-често използваната екстра на външния дисплей на Galaxy Z Flip5. Това не става през специален уиджет за нея, а с директното ѝ активиране от шорткът на началния екран или с двойно натискане на бутона за включване.

5 полезни екстри на външния дисплей на Samsung Galaxy Z Flip5

Снимки се правят с бутоните за звука, с докосване на екрана или с вдигане на ръка, която ще активира 3-секунден таймер. Последното е доста удобно, особено ако сте оставили Flip5 в полуразгънат режим - т.нар. Flex Mode - и правите снимка от разстояние. От външния дисплей можете да преминавате между стандартен режим на снимане, портретен и видеозапис, като има и някои настройки, включително пропорции на кадрите и резолюция на клиповете.

5. Контрол на музиката

За финал оставих едно от любимите ми приложения - Spotify. То все още няма собствен ап за ползване през външния дисплей на Galaxy Z Flip5, но това не означава, че това е невъзможно. Напротив. Ако през основния екран си пуснете музика от Spotify, или друг музикален плейър между другото, затваряйки телефона на Cover Screen-a ще получите чудесен уиджет за контрол на песните.

5 полезни екстри на външния дисплей на Samsung Galaxy Z Flip5

Можете да преминавате напред и назад през парчето, да превъртате към следващото или предишното, да спирате на пауза, да го добавяте в списъка с любими и да активирате функцията shuffle.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer