НачалоНовини5 технологии за подобряване на изображението от смарт телевизорите KIVI

5 технологии за подобряване на изображението от смарт телевизорите KIVI

582
Написана от  nixanbal 31 октомври 2023
5 технологии за подобряване на изображението от смарт телевизорите KIVI

От навлизането на смарт телевизори с Full HD и Ultra HD екрани изминаха повече от 10 години, но все още значителна част от съвременното съдържание е с по-ниска резолюция. Примери за това са множество класически филми, телевизионни предавания, които гледаме чрез кабелна телевизия или антена, дори голяма част от видеоклиповете в YouTube. Затова производителите на смарт телевизори използват технологии за подобряване на картината и звука, така че те да могат да подобрят визуалното и звуково изживяване при гледане на всякакво видео съдържание, дори ако то не е в 4K качество. Такъв е случаят и с един от най-младите брандове на пазара - KIVI. 

KIVI е производител и разработчик на смарт телевизори в средния ценови сегмент, като компанията се фокусира върху иновациите и достъпността. Целта на KIVI е с техните телевизори да получите високотехнологично устройство на справедлива цена. Брандът предлага модели с диагонали между 24“ и 65“ с различни резолюции – HD, Full HD, Ultra HD, а в този материал, част от съвместната ни поредица с бранда, ще ви разкажа за 5 технологии за подобряване на изображението от KIVI.

1. Ultra Clear

Изображението с ниско качество става по-ясно и по-детайлно, като острите цветни преходи са изравнени и изгладени. Технологията позволява да се подобри резолюцията на изображението и да се види всеки детайл от него.

смарт телевизорите KIVI

2. Super Contrast Control

Super Contrast Control създава дълбока и триизмерна картина. Технологията позволява да се изравни и регулира контрастът на целия екран или на отделни части от него, което е особено важно при гледане на тъмни сцени.

смарт телевизорите KIVI

3. Max Vivid

Тази технология регулира яркостта и наситеността на цветовете, правейки картината по-жива.

4. MEMC

Технологията автоматично анализира качеството на изображението и добавя необходимия брой кадри, за да направи движенията на екрана да изглеждат по-плавни, а детайлите – по-ясни. Това прави гледането на екшън филми и спортни събития по-вълнуващо изживяване.

смарт телевизорите KIVI

5. Автоматично разпознаване на съдържание с HDR

Ако гледате съдържание с висока резолюция, телевизорът го разпознава автоматично и промяна на настройките не е необходима. Технологията работи не само с видео от външни носители, но и със стрийминг съдържание.

Освен това всеки модел на KIVI разполага с два високоговорителя в собствени кутии (от 2 x 5 W в телевизорите с размер 24“, до 2 x 12 W в тези с размер 65“). Те са ръчно калибрирани и подобрени с използването на системата за обработка на звука в реално време Dolby audio processing (DAP), с предварително зададени настройки. Това предоставя допълнителни инструменти като усилване на гласовата сила или автоматично изглаждане на остри звуци по време на динамични сцени или рекламни блокове.

смарт телевизорите KIVI

Иначе телевизорите на KIVI са с минималистичен дизайн с тънки рамки и опция в бял цвят, базират се на oперационната система Android TV, която заедно с чипсета гарантират бърза и стабилна работа и осигуряват приятен потребителски интерфейс. Телевизорът се управлява чрез ергономично дистанционно управление с възможност за гласов контрол чрез Google Assistant.

KIVI предоставя допълнителна гаранция от 3 години за екрана, който е най-скъпата и най-голямата част на телевизора. 

Повече детайли и цени на актуалните модели на KIVI можете да проверите при партньорите на марката у нас - A1, Ozone, Technomarket, Technopolis.

Honor V Purse е концептуален сгъваем смартфон, който изглежда като дамски аксесоар

На изложението IFA 2023 в Берлин току-що Honor обяви, че ще предлага в Европа сгъваемия си модел Magic V2, а…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer