НачалоНовини5G мрежата на Теленор стартира на 10 юни

5G мрежата на Теленор стартира на 10 юни

1922
Написана от  nixanbal 23 април 2021
5G мрежата на Теленор стартира на 10 юни

На среща с медиите днес на живо в София Теленор обяви голямата новина, че ще стартира предлагането на 5G услуги от 10 юни. Телекомът ще даде достъп до новото поколение мрежи на всички свои клиенти. 

Официалният търговски старт на 5G мрежата на Теленор е планиран за 10 юни, като до лятото телекомът предвижда тя да покрива големите градове и основните морски курорти.

Разширяването на покритието й ще продължи и целта е до средата на 2022 г. Теленор да бъде лидер по отношение покритието на 5G мрежата и качеството на клиентското изживяване, обявиха от компанията.

Междувременно от оператора се похвалиха, че за четвърти път са получили сертификата Best in Test на umlaut. 

Припомням ви, че в началото на април КРС раздаде чрез търг лицензи за ползване на честотен ресурс между трите мобилни оператора, който ще бъде използван тъкмо за изграждането на 5G мрежите им. Досега А1 и VIVACOM предлагаха 5G услуги, макар и с ограничено покритие, а Теленор тепърва предстои да предложи такива планове на клиентите си. 

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer