НачалоНовини6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

3085
Написана от  nixanbal 30 ноември 2023
6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения и цял куп сензори, те се базират на най-актуалната версия на Wear OS 4. Това е платформата, която Google разработи съвместно със Samsung и която дава широки възможности на носимите устройства. Тези възможности идват под формата на разнообразни приложения, повечето познати от смартфоните с Android. И ако следенето на качеството на съня и правенето на ЕКГ са чудесни функции, с които сме свикнали и приемаме за задължителни в съвременните свързани часовници, възможността за инсталиране на допълнителни приложения сякаш не е толкова широко обсъждана. Затова и в този материал, част от съвместната ни поредица #WithGalaxy със Samsung, реших да ви разкажа за 6 от моите любими приложения за Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic, които да инсталирате на новия си часовник.

Google Wallet

Без изобщо да се замислям започвам директно с Google Wallet. Мобилният портфейл е едно от приложенията, които използвам всеки ден, а възможността да го пренеса и на часовника си е супер улеснение. Google Wallet прави преминаването през касата по-лесно, тъй като не е необходимо да се ровя по джобовете за физически портфейл, банкова карта или дори смартфона си. Мога просто да протегна ръка и с малкото устройство на китката си да платя сметката.

Galaxy Watch6

Това, разбира се, е възможно навсякъде, където приемат плащания с безконтактни банкови карти, а важно условие е да проверите дали вашата банка поддържа Google Wallet. Можете директно да се обадите на телефона ѝ за поддръжка на клиенти или да проверите в сайта на Google - цък. Ако случайно банката ви не е в списъка, както е с Пощенска например, можете да използвате Revolut.

WhatsApp

Да, през Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic може да се използва и чат приложението WhatsApp, при това не просто за получаване и преглед на известията. Инсталирайки този месинджър на часовника, получавате достъп до всички свои чатове и възможност да водите комуникация чрез емотикони, гласови бележки и директно с текст през виртуалната клавиатура.

Можете дори да използвате пълна QWERTY клавиатура, а също и метода с плъзване на пръста по буквите, но ако пишете на кирилица, там бутоните са с по няколко символа на един. Тук ще отбележа, че часовникът по начало използва клавиатурата Samsung Keyboard, но, ако сте фенове на Gboard на Google, можете да свалите и използвате нея. Друг ценен плюс е, че получени снимки могат да се преглеждат и върху екрана на часовника.

073 Galaxy W6S hands-on gold LI

Google Maps

Следващото ценно приложение, което бих ви препоръчал да инсталирате на Galaxy Watch6 или Galaxy Watch6 Classic, е отново на Google. Става въпрос за навигацията Google Maps, която също може да се използва през кръглия екран на часовниците. Оттам можете да търсите обекти и адреси в търсачката, в категоризиран списък с такива или директно обикаляйки по картата. След това можете да стартирате навигация до избрана точка - както пешеходна, така и с автомобил, а на екрана на часовника ще започне да се показва упътване за посоката към целта. Към всеки обект можете да прегледате детайлна информация, включително телефонен номер, който може да бъде набран директно от часовника.

052-lifestyle-galaxy-zflip5-mint-watch6-44mm-silver

Camera Controller

Приложението Camera Controller идва инсталирано в часовниците на Samsung и няма нужда от представяне, защото е друг често използван инструмент. С негова помощ можете да управлявате камерата на своя смартфон Galaxy от разстояние, както в моя случай с Galaxy S23 Ultra. С Camera Controller използвате 1.5-инчовия кръгъл дисплей като визьор, така че лесно можете да кадрирате снимката. Има бутон за правене на снимки, а също и такъв за старт на видеозаписа, по време на който има опция за заснемане на отделни кадри. Предлага се и таймер, който е доста ценен, защото с него няма на всеки кадър да се вижда, че докосвате часовника си за правене на снимка.

Едно от ценните предимства е, че през Camera Controller можете дори да променяте фокуса в снимката или видеозаписа. Това става като просто докоснете обекта в сцената, върху който искате да пада фокусът.

Galaxy Watch6

Shazam

Shazam е още едно класическо приложение, което използвам още от зората на смартфоните и което продължава да бъде актуално и полезно и днес. Можете да го откриете в магазина Google Play директно на часовника, като използването му е елементарно - просто го стартирате и то моментално започва да "слуша", за да разбере която е песента и да изведе името и изпълнителя ѝ. За съжаление няма по-богата функционалност, но, ако искате бързо да разпознаете звучащото парче и нямате време да се бъркате за телефона си, върши чудесна работа.

Spotify

Приключвам моя списък с любими и най-често използвани приложения за Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic със Spotify. Тя е моята предпочитана стрийминг услуга и се радвам, че има супер удобно и функционално приложение и за часовниците на Samsung. Влизайки в профила си, през часовника получавате достъп до контрол на музиката (напред, назад, пауза, маркиране като любима, повтаряне и разбъркано пускане), независимо къде сте я пуснали - на часовника, на телефона, на телевизора у дома и т.н. Другият основен екран пък ви дава достъп до личния ви списък с плейлисти, включително до секцията Downloads. В последната ще откриете всички парчета, които сте изтеглили на часовника си и можете да слушате офлайн, без нужда от връзка с мрежата.

090 Galaxy W6CL lifestyle silver LI

Това са моите любими 6 приложения от Wear OS версията на Google Play, които смятам, че правят смарт часовниците Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic още по-функционални и полезни устройства. Ако вие имате собствен топ 6 или просто някое ценно приложение, което сте открили наскоро - ще се радвам да споделите.

XMAGE трип до Милано: Фоторазходка с Huawei P60 Pro

Миналия месец моя приятелка сподели, че Rosalía има турне в момента и през юни ще бъде в Атина. Не ми…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer