НачалоНовини6 НЕЩА за новите Neo QLED телевизори на Samsung

6 НЕЩА за новите Neo QLED телевизори на Samsung

4546
Написана от  nixanbal 28 ноември 2022
6 НЕЩА за новите Neo QLED телевизори на Samsung

Стартът на Световното първенство по футбол в Катар 2022 е повод за много потребители да се замислят за ъпгрейд на телевизора, независимо дали заради желанието за по-голям диагонал, по-плавна картина при сцените с много движение или по-качествен звук, който да ги потопи в атмосферата на стадионите. Затова и в този материал, част от рубриката ни #WithGalaxy със Samsung, на фокус ще са най-добрите предложения в актуалното портфолио смарт телевизори на компанията. Дa, те биха били чудесен избор за гледане на футболните мачове, но това далеч не е единственото, за което Neo QLED моделите от 2022 г. са създадени. След като получиха отлични ревюта от големи сайтове, като TechRadar, What Hi-Fi и Expert Reviews, сега е време и аз да ви разкажа за 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за най-актуалните 8K и 4K телевизори на Samsung.

Новият процесор

Започвам от един от ключовите компоненти в новите Neo QLED 8K телевизори на Samsung - процесорът. Тазгодишните модели използват обновен невронен 8K квантов процесор (Neural Quantum Processor 8K), който вече има 20 независими невронни мрежи (16 в предишния), базирани на изкуствен интелект. Всички те работят за по-прецизното и бързо анализиране на картината, независимо от източника ѝ, след което оптимизират качеството на образа.

Samsung Neo QLED 2022

Real Depth Enhancer

Neural Quantum Processor 8K стои и зад новата функция в телевизорите на Samsung, наречена Real Depth Enhancer. Това всъщност е една от най-интересните екстри в новите модели - и заради начина, по който работи, и заради резултата, който постига. Технологията сканира изображението на екрана и открива важните обекти на преден план, увеличавайки техния контраст, но не и този на фона. Real Depth Enhancer е вдъхновена от начина, по който човешкото зрение възприема образите в реалния свят, само че в телевизорите тези изчисления се правят в реално време от чип.

Режим за щадене на очите

Новите Neo QLED телевизори на Samsung въвеждат и режима за щадене на очите EyeComfort. Той разчита на AI технология за автоматично регулиране на яркостта и цветовата температура на екрана спрямо това колко светло или тъмно е в помещението. Функцията използва и информация за изгрева и залеза.

Samsung Neo QLED 2022

Сертификат от Pantone

Третото ключово нещо за всички нови Neo QLED телевизори на Samsung е партньорството им с Pantone. То беше анонсирано в началото на 2022 г., като тогава двете компании обявиха, че моделите на корйците са първите в света със сертификат за дисплей "Pantone Validated". Това означава, че моделите възпроизвеждат автентично над 2000 цвята, както и новодобавените 110 нюанса на тона на кожата, намиращи се в насоките на Pantone.

Samsung Neo QLED 2022

Звук, който следва действието

При новите си Neo QLED телевизори Samsung добавя и функцията Wireless Dolby Atmos, както и разчитащата на невронния 8K квантов процесор функция за проследяване на движението по екрана. Последната превключва между различните високоговорители на телевизора, за да съответства на източника на звука. Премиум моделът с 8K резолюция, QN900B, използва 90-ватова 6.2.4-канална аудио система, включваща нови горни високоговорители Dolby Atmos с Object Tracking Sound Pro. Тази технология работи и за разпознаване на говор, така че звуковите и гласовите ефекти да следват движението по екрана.

Samsung Neo QLED 2022

Samsung Neo QLED 2022 Samsung Neo QLED 2022

Infinity One Design

Накрая идва ред и на външния вид, който никак не е маловажен за устройство, което има централно място в нашия дом. Новото тази година е, че т.нар. Infinity One Design вече се предлага не само при най-скъпите 8K телевизори, но и при премиум модела с 4K екран на Samsung QN95B. Припомням ви, че с Infinity One Design компанията описва телевизорите си с изключително тънък профил и с фина рамка - т.е. без излишни елементи, а с изцяло фокусирана върху картината визия. Neo QLED моделите идват и със Slim One Connect - кутия, която можете да поставите в тв шкафа отдолу, а от нея вече да изведете всички необходими връзки с периферни устройства.

Samsung Neo QLED 2022

Дистанционното управление е Solar Cell Remote, което се зарежда от слънчева светлина и намалява използването на батерии. Oт тази година то поддържа и стандарта RF Harvesting, чрез който се зарежда от радиосигналите в дома ни.

Honor пуска MagicOS 8.0 с AI функции за Honor 90 и за сгъваемия Honor Magic V2

От сцената на технологичното изложение VivaTech тази сутрин в Париж главният изпълнителен директор на Honor, Джордж Жао, обяви, че в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer