НачалоНовини6 важни екстри на таблета Xiaomi Pad 6

6 важни екстри на таблета Xiaomi Pad 6

1632
Написана от  nixanbal 06 ноември 2023
6 важни екстри на таблета Xiaomi Pad 6

Xiaomi Pad 6 е таблет с голям 11-инчов дисплей, който предлага полезни екстри за забавление, но също и широк набор функции за работа, включително възможност за ползване на стилуса Xiaomi Smart Pen 2. В този материал ще ви разкажа за 6-те най-важни според мен неща, които трябва да знаете за Xiaomi Pad 6.

Удобен за продължително ползване

Започвам с външния вид на устройството, който е супер изчистен и стилен, независимо в кой цвят го изберете. Xiaomi Pad 6 има равни страни за по-добър захват, а основният акцент от визията му е плочката с основната камера на гърба, която веднага напомня на смартфоните от серията Xiaomi 13. Тялото е с тегло 490 грама и дебелина едва 6.51 мм, така че е удобно за продължително ползване в ръка и прибиране във всяко отделение на раницата.

Xiaomi Pad 6

На задния панел ще откриете пиновете за връзка с аксесоари, а от двете къси страни на таблета са двете двойки стерео говорители, които поддържат Dolby Atmos и осигуряват силен и качествен звук с пространствено усещане, когато гледате такова съдържание от стрийминг платформите.

Полезни аксесоари

И като стана дума за аксесоари - това е едно от ценните предимства на Pad 6, което му позволява в определени ситуации да се превърне в удобен заместител на лаптоп. Говоря за възможността да прикачите към таблета физическа клавиатура с пълен набор клавиши, а също и за поддръжката на писане със стилус върху дисплея.

PC-Xiaomi Pad 6 Keyboard

Xiaomi позволява с Pad 6 да използвате второто поколение на тяхната писалка Smart Pen, която добавя възможност за по-прецизна работа с приложения за рисуване и скициране, а освен това прави таблета удобен помощник за водене на записки.

Xiaomi Pad 6

Smart Pen 2 има 4096 нива на натиск и гумиран връх, с който писането по стъклото се усеща една идея по-близко до това върху тетрадка. Батерията на стилуса е супер издръжлива и ще забравите за презареждането ѝ за дни наред.

Голям дисплей

Xiaomi Pad 6 разполага с 11-инчов IPS LCD дисплей с резолюция 2880 x 1800 пиксела и гъстота на точките от над 300 ppi. Опресняването е максимум 144 Hz и може да се регулира автоматично в 7-стъпки. Екранът поддържа HDR10 и Dolby Vision и като цяло, въпреки че не говорим за AMOLED панел, образът е чудесен при гледане на видео от платформите HBO Max, Netflix и Disney+.

Производителят акцентира върху намалената синя светлина, което щади очите при по-продължително ползване, особено вечер.

Xiaomi Pad 6

Балансирана конфигурация

Имайки предвид ценовото позициониране на таблета, не е изненада, че той не се базира на най-напомпания чипсет. Вместо Snapdragon 8 Gen 2 тук Xiaomi са заложили на Snapdragon 870, който е една от добрите платформи през последните години, макар и вече на 2 години и половина. 7-нанометровият чип все пак осигурява доста прилично представяне на устройството, като няма да забележите никакво забавяне или затруднения с приложенията, а и игрите. Конфигурацията се допълва от 6/8 GB LPDDR5 RAM и 128/256 GB UFS 3.1 вградена памет.

Xiaomi Pad 6

Батерия и зареждане

Колкото до батерията - тя е с капацитет 8840 mAh, което при моя режим на ползване от по 1-2 часа дневно означава презареждане не повече от два пъти седмично. По данни на Xiaomi батерията е достатъчна за 16 часа гледане на видео, четене в продължение на 23 часа или близо 27 дни в стендбай режим.

Xiaomi Pad 6

Зареждането е 33-ватово и зарядното за целта е включено в комплекта, като с негова помощ солидната батерия се запълва за около час и 40 минути.

Софтуерните екстри

И шестият ключов акцент в моята селекция за Xiaomi Pad 6 е свързан със софтуера. Това е базиран на Android таблет, който предлага достъп до всички познати услуги и приложения, а освен това има някои дребни екстри, улесняващи едновременното ползване на две и повече от тях.

Xiaomi Pad 6

Когато сте отворили приложение, например браузъра Chrome, с провлачване на три пръста през екрана, можете да изведете списъка с всички приложения и да изберете с кое друго да разделите екрана на таблета - да кажем Google Docs. Така имате достъп и до функцията Drag & Drop - т.е. да провлачвате маркиран текст или пък снимка от едно приложение в друго. Таблетът поддържа и отваряне на приложения върху другите - под формата на малки прозорци. Това означава, че можете да имате разделения от две приложения екран + още две като подвижни прозорци над тях.

Базовата версия на Xiaomi Pad 6 с 6 GB RAM + 128 GB памет в момента може да се намери за под 650 лв.

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer