Beats си партнира с Ким Кардашиян за новите цветове на слушалките Fit Pro

175
Написана от dessyteneva 09 август 2022

Beats обяви нови цветови опции за слушалките си Beats Fit Pro, които реализира в сътрудничество с Ким Кардашиян. Трите нови варианта са в неутрални цветове, близки до тена на кожата, като ще се продават онлайн от 16 август, а в Apple Store и при избрани дистрибутори ще са достъпни ден след това.

Nokia спря продажбите на смартфони Oppo и OnePlus в Германия

388
Написана от dessyteneva 09 август 2022

Китайският производител на смартфони Oppo спира продажбите на телефони в Германия, след като изгуби патентно дело с Nokia*. Това касае и подбранда им OnePlus. Финландският телекомуникационен гигант обвини компанията, че използва нейна патентована технология за обработка на 4G и 5G сигнали, без да плаща лиценз за това. Делото беше спечелено и това доведе до забрана на продажбите в Германия миналата седмица, пише европейският сайт за патентни новини Juve Patent, цитиран от The Verge.

Nokia G11 Plus вече се продава в България за 309 лв.

185
Написана от nixanbal 09 август 2022

Обявеният в края на юни смартфон Nokia G11 Plus вече е наличен в България. Устройството предлага 90 Hz опресняване на дисплея, солидна батерия и по-дълга софтуерна поддръжка спрямо конкурентите в този ценови сегмент. 

Абонатите на Netflix не проявяват интерес към игрите им

161
Написана от dessyteneva 09 август 2022

Стрийминг платформата Netflix продължава да увеличава своето портфолио от игри, но всъщност под 1% от абонатите ѝ си взаимодействат с тях ежедневно, сочат данни на CNBC от Apptopia. Това са около 1.7 милиона от общо 221 милиона абонати на Netflix в световен мащаб.

iOS 16 добавя процента на батерията в статус бара на моделите iPhone с ноч

1958
Написана от nixanbal 08 август 2022

Apple пусна новата бета версия на iOS 16, в която се оказа, че ще бъде добавена възможност за визуализация на процента оставащ заряд в батерията на iPhone. Досега смартфоните с ноч на компанията нямаха тази опция. 

Xiaomi MIX Fold 2 може да се появи ден след Galaxy Z Fold 4

228
Написана от nixanbal 08 август 2022

Сгъваемият смартфон на Xiaomi MIX Fold така и не се появи в Европа, но скоро се задава неговото продължение, за което отдавна се носят слухове. MIX Fold 2 ще бъде "невероятен продукт", пише в Twitter популярният профил @universeice, който сподели и кога се очаква анонсът му. 

50% отстъпка за смарт часовник Huawei при покупка на техен смартфон от Yettel

250
Написана от nixanbal 08 август 2022

Yettel обяви, че предлага сериозни отстъпки от цените на смарт часовници Huawei за всички клиенти, закупили от тях смартфон със същата марка. Промоцията важи при подписване на договор и включва повече от 10 смарт часовника. 

Vivo X80 Pro излиза в България за 2349 лв.

522
Написана от nixanbal 08 август 2022

Vivo навлезе на българския пазар през юни, като досега предлагаше у нас няколко модела от среден и по-нисък клас. Китайската компания обаче вече пусна и тежката артилерия - флагмана си Vivo X80 Pro, който има способна камера, разработена съвместно с експертите от ZEISS. 

Amazon купува iRobot - компанията зад роботизираните прахосмукачки Roomba

478
Написана от nixanbal 07 август 2022

Amazon придобива iRobot срещу $61 за акция или около $1.7 милиарда. Сделката ще затвърди присъствието на Amazon в сектора на потребителската електроника и по-конкретно на роботизираните устройства.  

Galaxy Z Fold 4 и Galaxy Z Flip 4 може да използват ултрабързата UFS 4.0 памет

227
Написана от dessyteneva 07 август 2022

Samsung може да използва новата ултрабърза памет UFS 4.0 за своите смартфони със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold 4 и Z Flip 4, твърди нов слух. Компанията наскоро обяви, че чиповете от ново поколение влизат в масово производство този месец, но все още не е сигурно дали ще успее да ги включи в устройствата си.

Страница 1 от 1346

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer