НачалоНовиниРешение на КЗК заформя нова война между операторите

Решение на КЗК заформя нова война между операторите

1425
Написана от  nixanbal 03 юли 2023
Решение на КЗК заформя нова война между операторите

A1 Group, от която е част А1 България, и PPF Telecom Group B.V., която включва оператора Yettel, разпространиха днес съобщения до медиите, с които изразяват притеснение от решението на Комисията за регулиране на съобщенията във връзка с придобиването няколко компании от Vivacom. Това решение ще "подкопае конкуренцията" на телекомуникационния пазар в България и така ще доведе до създаването на "доминиращ играч в ущърб на потребителите", се казва в изявлението PPF Telecom.

А1 и Yettel визират решение, с което КЗК одобри придобиването от Vivacom на „Нетуоркс-България“ и още шест по-малки компании.

Случващото се е особено притеснително в светлината на предстоящото решение за придобиването на най-големия оператор на широколентов интернет Булсатком, смятат от А1. Ролята на държавата и регулаторите на индустрията е да намерят най-добрия баланс между нуждите на бизнеса и клиентите, допълват те.

Двете компании ще да отнесат въпроса до органите у нас и до Европейската комисия. 

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer