НачалоНовиниА1 иска да отличи предимствата на своята 5G мрежа пред конкурентите, нарича я 5G ULTRA

А1 иска да отличи предимствата на своята 5G мрежа пред конкурентите, нарича я 5G ULTRA

1370
Написана от  nixanbal 10 юни 2021
А1 иска да отличи предимствата на своята 5G мрежа пред конкурентите, нарича я 5G ULTRA

Минути преди официалния старт на 5G мрежата на Теленор от А1 разпространиха прессъобщение, с което акцентират върху разликите между своята и конкурентните 5G мрежи в страната. Телекомът, който още отначало определя новата си мрежа като "първата истинска 5G мрежа в България", обяви, че занапред ще я нарича 5G ULTRA.

А1 обяснява, че новото име цели да помогне на клиентите да се ориентират по-лесно в различните технологии, които носели и коренно различно клиентско преживяване. 

Операторът визира DSS технологията (динамично споделяне на спектър), която използват VIVACOM и Теленор. При нея ресурсът се поделя между 4G и 5G, което по думите на А1 "не предлага особени предимства".

А1 ще използва за името на мрежата си 5G ULTRA, като с това описва мрежа, която работи на 5G честоти, използвайки лента с широчина от 100 MHz - по-голяма от съвкупната честотна лента на всички предходни технологии взети заедно в една посока на предаване. Това осигурява по-голям капацитет за клиентите и в пъти по-големи скорости на сваляне и качване на данни, допълват от оператора.

Скоростите на сваляне при 5G ULTRA са над 1000 Mbps, докато при DSS са до 625 Mbps, гласи сравнителната таблица, която А1 разпространи днес. Още детайли за двете решения за реализиране на 5G вижте по-долу.

5G-infographic

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer