НачалоНовиниА1 предлага плащане за синя и зелена зона през приложението си "Моят А1"

А1 предлага плащане за синя и зелена зона през приложението си "Моят А1"

685
Написана от  nixanbal 26 октомври 2022
А1 предлага плащане за синя и зелена зона през приложението си "Моят А1"

А1 обяви, че добавя нова функционалност към приложението си "Моят А1", която цели да направи заплащането за синя и зелена зона по-удобен процес. Функцията се нарича "Паркиране с SMS" и ще бъде достъпна първоначално в 10 града, както за Android, така и за iOS. 

При стартирането на функцията "Паркиране с SMS" тя автоматично локализира устройството, като показва границите на съответните паркинг зони на карта. След първоначалното въвеждане, приложението запомня данните на автомобила, като дава възможност за запазване на повече от едно МПС.

Потребителят може да изпрати SMS за удължаване на престоя директно през приложението, както и да заплати за престой в зона, дори когато е извън обхвата ѝ.

Приложението автоматично показва оставащото време за платено паркиране, като уведомява и за оставащи последни 5 минути от него. Възможно е и изпращането на съобщения директно за сутринта на следващия ден, с което отпада рискът в самото началото на работното време на зоната автомобилът да се окаже със скоба или репатриран. Тази функционалност се предлага на територията на общините, чиито системи поддържат т.нар. отложено паркиране.

Сумата за заплащане на паркирането се начислява към сметката на абоната или се приспада от баланса на предплатените карти.

"Паркиране с SMS" в "Моят A1" ще стартира от София, Бургас, Пловдив, Русе, Стара Загора, Благоевград, Дупница, Ямбол, Враца и Велинград. 

5 полезни идеи за новия ви Samsung Galaxy Watch5

Samsung Galaxy Watch5 е един от най-функционалните смарт часовници, които потребителите на Android смартфон биха могли да си купят в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer