НачалоНовиниА1: Samsung запазва лидерската позиция в България, Motorola се изкачва на второ място

А1: Samsung запазва лидерската позиция в България, Motorola се изкачва на второ място

1869
Написана от  nixanbal 01 декември 2023
А1: Samsung запазва лидерската позиция в България, Motorola се изкачва на второ място

Пазарът на смартфони в България остава стабилен през 2023 г., а прогнозите за 2024 г. са оптимистични. Това сподели на събитие за медии Александър Колев, мениджър "Управление на продуктово портфолио и аксесоари" в А1 България, който изнесе данни и за продажбите на отделните брандове.

За периода януари - октомври на 2023 г. в мрежата на А1 продажбите на смартфони са се увеличили със 7 на сто спрямо същия период на миналата година, като Samsung запазва лидерската си позиция с около 40% дял.

IMG 3556

Второто място обаче е изненада и там вече са Motorola - основно заради по-високите продажби на достъпни устройства. Те успяват да изместят Apple и Xiaomi, като според А1 представянето на Apple остава стабилно.

Нататък в класацията идват Huawei, Realme, TCL и Nokia.

A1

Honor се оформя като бранд, който в близко бъдеще може да размести пазара и у нас, като Александър Колев очаква по-голямо тяхно присъствие през 2024 г.

001-galaxy-s23-fe-mint-front

Във връзка със скорошни премиери операторът планира да пусне новия Galaxy S23 FE, който излиза още следващата седмица (след 4 декември) на цена с договор от 25.99 лв. на месец при 36-месечен лизинг.

Освен това А1 ще продава новата по-компактна версия на PlayStation, като пристига с втори контролер на цена с договор от 39.99 лв.

IMG 3563

Задават се още преносимата игрова конзола Lenovo Legion Go и смарт телевизора за деца KIVI KidsTV (от 18.99 лв./месец).

A1

По отношение на носимите технологии - навлизането им на пазара в България е едва 3-4%, така че има сериозно поле за ръст. На мой въпрос относно Apple Watch от A1 - от оператора казаха, че се работи по въпроса и има надежда догодина да чуем новини по тази тема.

Oppo Reno11 F излиза в България с първото събитие на марката у нас

На първото си събитие в България Oppo представи за нашия пазар новия си модел Reno 11F. Устройството е позиционирано в…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer