НачалоНовиниА1 вече предлага частни 5G SA мрежи за своите бизнес клиенти

А1 вече предлага частни 5G SA мрежи за своите бизнес клиенти

700
Написана от  nixanbal 11 октомври 2022
А1 вече предлага частни 5G SA мрежи за своите бизнес клиенти

А1 обяви, че заедно със своя партньор за опорната мрежа Ericsson е завършила интеграцията на последно поколение самостоятелна 5G SA мрежа. С нея операторът ще може да отговори на нарастващите нужди на бизнеса за сигурност, времезакъснение и ефективност. 5G SA мрежата се състои от радиомрежа за достъп (RAN), изградена с оборудване на Nokia и опорна мрежа dual-mode 5G Core на Ericsson.

Както 5G радиомрежата, така и опорната мрежа на А1 са готови за създаването на частни 5G мрежи, които вече могат да бъдат предложени за различните нужди на клиентите.

Бизнес клиентите на А1 могат да се възползват от новата технология, за да автоматизират процеси и решават комплексни проблеми, казва Тодор Ташев, старши директор "Мрежа и управление" в А1 България.

Освен автоматизация и увеличаване на ефективността, 5G SA ще дадат възможност и за създаването на изцяло нови услуги и продукти, казват от Ericsson.

От А1 припомнят, че в момента предлагат 5G мрежа със смесена архитектура (Non-standalone - NSA). Тя използва честотна лента с широчина от 100 MHz в спектър 3.6 GHz.

Huawei P50 Pocket e адекватна алтернатива на Galaxy Z Flip 3, макар и без 5G

Huawei представи днес в Китай новия си смартфон със сгъваел дисплей P50 Pocket, който е първият им такъв модел с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer