НачалоНовиниА1 вече предлага eSIM за някои модели iPhone

А1 вече предлага eSIM за някои модели iPhone

4457
Написана от  nixanbal 28 октомври 2019
А1 вече предлага eSIM за някои модели iPhone

Както обяви преди няколко седмици, от този месец А1 България започва да предлага eSIM за своите потребители. Новият вид вградени в устройствата SIM карти могат да се използват от клиенти на оператора, които имат някои от по-новите модели iPhone, поддържащи eSIM. 

При eSIM клиентът не поставя чип в устройството, а в него се зарежда eSIM профил чрез сканиране на QR код, обясняват от А1. Вградената SIM карта обаче работи на същия принцип като конвенционалната и в нея се съхранява информацията, необходима за свързване и ползване на мобилната мрежа на оператора.

На този етап А1 предлага eSIM поддръжка за моделите iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max. Понеже те поддържат и eSIM, и традиционна nanoSIM карта, абонатите вече биха могли да използват две SIM карти със смартфоните на Apple.

Към момента А1 не предлага активиране на eSIM в смартчасовниците Apple Watch, въпреки че такава карта има интегрирана и в тях. От оператора обаче обявиха, че планира да въведе eSIM и за тях, а също за смартчасовниците на Samsung и Huawei. Така притежателите на часовници с eSIM ще могат да провеждат разговори, да ползват интернет, да изпращат съобщения, дори когато телефоните им не са в близост до тях - например докато пазаруват или спортуват, споделят от А1.

eSIM може да се използва и със самостоятелна услуга, и като допълнителна клонирана карта на вече съществуващ план. Това ще бъде удобно тъкмо при смартчасовниците, където eSIM ще осигури постоянен достъп до интернет и телефония, без да се налага сключване на допълнителен договор за нова услуга с оператора. 

Още информация за eSIM вижте в сайта на А1 - цък

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer