НачалоНовиниAcer съветва Microsoft да се откаже от таблетите си Surface

Acer съветва Microsoft да се откаже от таблетите си Surface

2385
Написана от  nixanbal 07 август 2012
Acer съветва Microsoft да се откаже от таблетите си Surface

Шефът на Acer посъветвал Microsoft да премисли решението си за пускане на собствена линия таблети с Windows 8, съобщава The Financial Times. Според г-н Уанг таблетите Surface ще навредят на екосистемата, а освен това Microsoft не била добра в това и по-добре да преразгледа плановете си.

Когато Microsoft представи първите си таблети Surface с новата Windows 8 и RT, очакванията бяха за бурни реакции от страна на партньорите им. Защото доставчикът на софтуер изведнъж се превръща в конкурент и на хардуерно ниво. До днес обаче нямаше негативни коментари по въпроса, не и споделени гласно.

Според шефа на Acer обаче Microsoft Surface ще имат "огромно негативно влияние върху екосистемата" и другите производители можело да "предприемат негативни действия". "Това не е нещо, в което сте добри, така че, моля, премислете." са били думите на Уанг към Microsoft според Financial Times. 

Коментарите от Acer са разумни, макар че Microsoft вече няколко пъти заяви ясно, че със Surface не иска да конкурира партньорите си, а по-скоро да даде пример какви устройства могат да създават те с новата им операционна система. Дали въпросната "мостра" обаче няма да изиграе лоша шега на Microsoft - предстои да разберем. Първите машини с Windows 8/RT се очакват на пазара в края на октомври. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer