НачалоНовиниAirPods и различни аксесоари на Apple също се очаква да преминат към USB C

AirPods и различни аксесоари на Apple също се очаква да преминат към USB C

656
Написана от  dessyteneva 16 май 2022
AirPods и различни аксесоари на Apple също се очаква да преминат към USB C

След новината, че Apple догодина ще премине към USB C и при iPhone, известният анализатор Минг-Чи Куо отново се включи в Twitter, за да добави, че AirPods, MagSafe Battery Pack, Magic Mouse и всички други аксесоари на Apple също ще заменят Lightning конектора за по-популярния стандарт в “обозримо бъдеще”. Не е ясно дали всички тези продукти ще бъдат обновени още през 2023 г., когато се очаква първият смартфон на Apple с USB C.

Apple има много аксесоари, които ще се нуждаят от подмяна на порта и надали ще успее да го направи толкова бързо. Затова и се твърди, че компанията работи по преходник от Lightning към USB C, който ще улесни собствениците на iPhone 15 да използват старите си аксесоари с новия телефон. Не става ясно дали преходникът ще се продава отделно или ще бъде включен в кутията на смартфона.

Слуховете за преминаване на iPhone към USB C се появяваха често през последните години, най-вече провокирани от подготвяния от ЕС закон за единен стандарт за зареждане на устройствата на територията на алианса. Сега обаче сякаш имаме реална причина да вярваме, че втората голяма промяна, касаеща порта на iPhone, най-сетне ще се състои. Това обаче няма да е смартфонът без никакви портове, както твърдяха някои източници.

Като причина за закъснението на безпортовия iPhone Куо посочва редица проблеми с настоящата технология за безжично зареждане MagSafe и все още незрялата екосистема на Apple в това отношение. Преминаването на аксесоарите на компанията към USB C стандарт на зареждане ще улесни потребителите, които вече имат други устройства с този конектор и съответно ще могат да използват за зареждане един и същ кабел и адаптер.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer