НачалоНовиниAirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

4547
Написана от  petar adamov 25 септември 2022
AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като българската им премиера е успоредна с тази в останалата част от света. Петър Адамов, който от години следи продуктите на Apple и когото вероятно добре познавате от онлайн активностите му, е един от първите собственици на модела у нас и когато разбрах, че си ги е взел, го помолих да сподели малко снимки и впечатления след два дни ползване. 

От 23 септември Apple пусна в продажба втората генерация на компактните си безжични слушалки AirPods Pro. Реших, че е време за ъпгрейд в тази насока и вече да са в ушите ми, подложени на всевъзможни тестове.

Преди да продължа, искам да направя едно уточнение. Досега съм бил с AirPods 2nd gen, първите Pro съм ползвал не повече от няколко часа, a AirPods Max ги тествах за няколко дни.

Apple AirPods Pro 2

Та да се върнем на Pro 2. На външен вид слушалките са като оригиналните Pro, но на кутийката им ще видите новия спикър, който помага да ги откриете, ако сте забравили къде сте ги оставили. 

Ключовото подобрение е ъпгрейднатият H2 чип, благодарение на който от компанията твърдят, че ще имат 2 пъти по-добър ACN. И според мен са напълно прави. Потискането на околния шум е толкова добро, че дори след ползване на Max модела бях... wow. Първият разговор беше на булевард, който имаше доста интензивен трафик. С активирането на ANC все едно някой до мен натисна своеобразно копче без звук. Всичко около мен утихна, а напрежението да чуя отсрещната страна изчезна.

След края на разговора реших да се върна обратно в околоната среда и активирах Transparency режим, който също е доста подобрен. Околните звуци, които очаквах да са силни също бяха намалени, въпреки, че ги чувах. Силно вярвам, че новият чип и възможностите, които той предлага ще видим много скоро в AirPods Max 2.

Apple AirPods Pro 2

Силиконовите тапи са с един размер повече в комплекта на този модел, но в моя случай стандартният М размер, с който идват слушалките, се оказа напълно достатъчен, защото са ми удобни, не ми падат, а след направени тестове, се оказа, че ми уплътняват ухото на нужното ниво, за прекрасното ми потребителско изживяване. Силно впечатление ми направи разликата с AirPods 2nd gen, които също не са ми падали от ушите, но се усещаха някак по-нестабилни. Слушалките разполагат и с IPX4 стандарт, който осигурява устойчивост на пот и пръски вода.

Това което ме изправи на нокти обаче е звукът. Аз бих го определил с една дума - брутален. Но не защото е най-добрият звук в слушалки изобщо, а защото е може би най-добрият в своя клас. Отново благодарение на ъпгрейднатия H2 процесор, звукът е изключително балансиран. Плътен бас с богати високи и средни. Комбинацията от всичко това ми даде кристално ясен звук и при разговори и при слушане на музика.

Apple AirPods Pro 2

При пространствения звук (spatial audio) според Apple също има подобрение, но аз дори след сканиране на ушните миди, не можах да открия разлика. За сметка на това реших да си пусна филм от AppleTV+, който поддържа Dolby Atmos. Усилих малко повече и... не съм сигурен дали мога да ви преразкажа какво се случи в главата ми.

Усилването и намаляването на звука от самите слушалки е може би едно от най-приятните нововъведения. С предните слушалки вечено трябваше да търся телефона в джоба си или да моля Siri за помощ. Сега едно леко приплъзване по слушалката е достатъчно, за да промени звука в желаната посока. Apple явно са се постарали доста, защото контролът е доста адекватен.

Apple AirPods Pro 2

На хартия батерията издържа около 6 часа с включен Active Noise Cancellation, а със заряда от кутийката може да стигне до цели 30 часа слушане. При мен около 60 мин. разговор и връщане на слушалките в кутийката доведоха до 4% по-малко батерия.

По отношение на зареждането, намирам възможността това да става и с Apple Watch зарядно за прекрасна, защото понякога ми се налага да зареждам iPhone-a и слушалките едновременно. Сега пак ще го правя, но с едно зарядно по-малко в раницата.

Apple AirPods Pro 2

В заключение бих казал, че за хората като мен, които имат AirPods 2nd gen, ъпгрейдът към Pro 2 би бил логичен, защото разликата в звука е доста сериозна. Цената е сравнително висока, но за мен определено беше оправдана.

Световна премиера на Realme GT 6 - компанията се завръща към високия клас в Европа

Realme току-що представи официално Realme GT 6 на събитие в Милано. Устройството е позиционирано във високия клас и е първият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer