НачалоНовиниАктивните устройства с Android са 2.5 млрд. и само 10% от тях са с актуалната версия

Активните устройства с Android са 2.5 млрд. и само 10% от тях са с актуалната версия

2785
Написана от  nixanbal 08 май 2019
Активните устройства с Android са 2.5 млрд. и само 10% от тях са с актуалната версия

На конференцията за разработчици Google I/O стана ясно, че активните устройства с Android в световен мащаб вече са 2.5 милиарда. На фона на това впечатляващо постижение излезе и прясна статистика за разпределението на различните версии на тази операционна система, според която най-актуалната ѝ версия Android 9 Pie се ползва от едва 10 на сто от тези устройства. 

Припомням ви, че преди точно две години, през май 2017 г., Google обяви 2 милиарда активни устройства с Android, което означава, че за последните 24 месеца към тази платформа са се присъединили още 500 милиона устройства. 

android-adoption-chart-may-2019

Уви, едва 10.4% от всички активни устройства с Android OS използват актуалната версия Android 9 Pie. Това е жалко, защото Google вече разпространява трета бета версия на следващото издание Android Q и едва ли ще видим някакво наваксване. 

android-adoption-may-2019

Най-популярната версия на платформата е Oreo (28.3%), следвана от Nougat (19.2%) и Marshmallow (16.9%). Така от данните на Google излиза, че Android 9 Pie е петата най-разпространена версия. 

Honor 90 с 200 МР камера идва в България + цени и версии

На специално събитие в Париж току-що Honor представи за Европа новия си смартфон Honor 90. Устройството в позиционирано във високия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer