НачалоИграчкиAmazon Kindle Fire - запознайте се с "конкурент номер едно на iPad"

Amazon Kindle Fire - запознайте се с "конкурент номер едно на iPad"

3941
Написана от  nixanbal 28 септември 2011
Amazon Kindle Fire - запознайте се с "конкурент номер едно на iPad"

28 септември 2011 г. може да се окаже паметна дата за света на технологиите, тъй като днес се роди първият таблет на Amazon – Kindle Fire. Устройството не предлага 3G свързаност и каквато и да било камера, но очакванията са да се превърне в един от най-свирепите конкуренти на Apple. Всички подробности около новия таблет четете нататък...

KO-aag-screen. V166971923

Amazon Kindle Fire разполага със 7“ ярък тъчскрийн с IPS технология, поддръжка на мултитъч, Gorilla Glass против драскотини и покритие, намаляващо отблясъците. Резолюцията на екрана е 1024х600 пиксела. Операционната система е Android (вероятно 2.3), но от нея не е останало почти нищо заради изцяло новия интерфейс от Amazon, който прави работата с устройството по-лесна и като цяло е най-сериозното префасониране на платформата на Google досега. Все пак магазинът за приложения е налице, макар и не онзи Android Market, а Amazon Appstore, чието съществуване до момента беше по-скоро безмислено. От него потребителите ще могат да теглят познати приложения и игри, а всеки ден Amazon предлага и един платен апп безплатно.

KO-aag-spin. V166735073 Таблетът използва двуядрен процесор, има 512 МВ системна, 8 GB вградена памет и безплатно пространство в облака за съхраняване на съдържание от Amazon като книги, филми, музика и т.н. Размерите са изключително компактни - 190x120x11.4 мм, теглото 413 грама, а батерията обещава 8 часа непрекъснато четене на книга или 7.5 часа гледане на видео (при изключен Wi-Fi). Wi-Fi всъщност е и единственият начин да сърфирате в интернет, а тук Amazon са подготвили изненада – революционен браузър, наречен Silk, който зарежда страници по-бързо, помагайки си с облака.

 

KO-aag-movies. V166735078

Amazon Kindle Fire има още 3.5 мм жак за стандартни слушалки и USB порт, през който също може да се зарежда при връзка с компютър. Таблетът чете документи като Word и PDF, предлага достъп до стотици хиляди е-книги, а получавате и един месец безплатен достъп до Amazon Prime – услуга за стрийминг на над 10 000 филма и тв предавания.

KO-aag-apps. V166939197

В САЩ Amazon Kindle Fire вече може да се поръча, а доставките започват на 15 ноември. При цена от $199 недостигът на бройки е гарантиран. Дали продажбите на iPad ще пострадат от появата на тази алтернатива - предстои да разберем в близките месеци, но това със сигурност е един различен подход за атака срещу лидера на пазара и със сигурност продажбите ще са в космоса още отначало. А и да не забравяме, че това е едва първият модел на Amazon и догодина може да видим неговия напомпан наследник.

ТЕСТ ДРАЙВ: По бреговете на Сардиния с новото електрическо Renault ZOE

В началото на октомври пътувах до Сардиния, където се проведе международният тест драйв на новото Renault ZOE. Популярният електрически модел,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer