НачалоНовиниAmazon, Meta и други се отказват от присъствие на изложението CES 2022 заради COVID-19

Amazon, Meta и други се отказват от присъствие на изложението CES 2022 заради COVID-19

654
Написана от  nixanbal 22 декември 2021
Amazon, Meta и други се отказват от присъствие на изложението CES 2022 заради COVID-19

Amazon, Meta (доскоро Facebook) и други технологични компании заявиха, че ще се откажат от присъствие на изложението за потребителска електроника CES 2022, което ще се проведе в началото на януари в Лас Вегас. Причината са нарастващите за пореден път случаи на заразени с COVID-19 в страната. 

Имена като Amazon, Meta, Pinterest и Twitter са отменили плановете си за участие на изложението, съобщава Bloomberg. Организаторите на CES все още държат, че то ще се проведе на живо в началото на 2022 г., въпреки че разпространяващата се криза с омикрон варианта на вируса започва да застрашава плановете им все по-сериозно.

От друга страна има компании, които не са заявили намерение да се отказват от присъствие на CES 2022. Такива са Alphabet, Qualcomm, Sony, HTC и други. 

Nvidia е подходила по-предпазливо още отначало и плановете й са пресконференцията да се проведе онлайн, а AMD ще има ограничено присъствие. Samsung продължава да следи ситуацията и може да предприеме действия, като изпрати по-малко служители на място. 

Много технологични медии се отказват да изпращат свои журналисти на изложението. Сред тях са The Verge, TechCrunch, Engadget и други. 

5 дни с Galaxy Watch 4 и Galaxy Buds 2 на Samsung

Samsung от години развива своята екосистема от устройства Galaxy, като в нея влизат не само смартфоните на компанията, но също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer