НачалоНовиниAmazon подготвя първия си смартфон за края на лятото, пише Wall Street Journal

Amazon подготвя първия си смартфон за края на лятото, пише Wall Street Journal

1979
Написана от  nixanbal 13 април 2014
Amazon подготвя първия си смартфон за края на лятото, пише Wall Street Journal

Amazon е в подготовка на първия си смартфон, който се очаква да излезе на пазара в края на лятото. Това съобщава The Wall Street Journal, където не за първи път се пише по темата, но досега все с неуспех да бъде улучена вярната дата на премиерата. 

Според източника Amazon, които освен като гигант за е-търговия познаваме още с устройствата Kindle за четене на електронни книги и таблетите Kindle Fire, подготвят премиерата на първия си смартфон през юни тази година. Очаква се устройството да излезе на пазара малко по-късно - през септември. 

Телефонът вероятно ще използва преобразена версия на Android

Слуховете твърдят, че в последните седмици Amazon организира тайни срещи с разработчици на приложения в Сан Франциско и Сиатъл, които иска да привлече като създатели на софтуер за бъдещото си устройство. 

За смартфона се говори, че ще има дисплей, представящ 3D съдържание без необходимост от носене на очила. 

Wall Street Journal и преди са писали по темата със смартфона на Amazon. През май на 2013 г. например стана дума тъкмо за този телефон с 3D екран, но до момента все още няма представено такова устройство. Дали този път са улучили - ще научим това лято. 

5 нови екстри в Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Тази година Samsung внесе интересна промяна в портфолиото си смарт часовници и за първи път представи Pro версия на новия…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer