НачалоПолезноAndroid и морето – ТОП 10 приложения за лятната ви ваканция

Android и морето – ТОП 10 приложения за лятната ви ваканция

5997
Написана от  nixanbal 12 август 2011

top-10-bezplatni-android-prilojeniq-za-moreto

Успяхте ли вече да се разходите до морето? Ако все още не и почивката ви предстои, също като моята, вероятно този пост идва тъкмо навреме, защото в него са събрани 10 от най-полезните Android приложения за морската ви ваканция. Всички са безплатни и независимо дали ще изтеглите и десетте или само едно от тях – със сигурност ще направят изкарването ви по-приятно и забавно.

Започнете с доброто настроение сега!

Настроение за купон и летни емоции трябва да си създадете още преди да сте запалили колата към Бургас, така че бързо сменяйте рингтона и тапета на телефона! В маркета е пълно с най-различни предложения на морска тематика, а аз конкретно се спрях на Hello Sea HD Wallpaper, където повечето изображения подозирам са кадри от плажовете на Малдивите. За тон на звънене можете да изрежете любимия фрагмент от най-лятната песен, за която се сещате, а това става с помощта на приложението Ringdroid.

Докато събирате тен на плажа...

Вече сте хвърлили хавлията на пясъка и сте преплували 3 дължини между спасителката на втори пост и мацката с готините очила в края на плажната ивица. Изморили сте се и ако нямате четвърти човек за един белот, излежаването под чадъра може да е малко скучно, пък макар и в компанията на чаша спрайт с мента. Тук спасение ще откриете в забавната плажна игра Sea Memory, която е лека и неангажираща – можете да убиете от 5 до 50 минути с нея. Вариант е и да качвате дразнещи снимки в социалните мрежи, към които да придадете интересен ефект с приложението FxCamera. Ако пък искате да оползотворите мързелуването на плажа и да се заредите с актуална информация за случващото се в страната и по света – апликейшънът на в-к Дневник ще ви свърши чудесна работа. Но имайте предвид, че новините по-скоро могат да ви развалят настроението.

top 10 bezplatni android prilojeniq za more shazam soundhund

На лов за летни хитове

И точно както си лежите на плажа от съседното заведение ще долети някое свежо парче, което ще чуете за първи път, но как ще го намерите след това, ако не знаете името му? Приложенията SoundHound и по-популярното Shazam знаят всичко за музиката и са задължителни при морската ви почивка. Защото дори да изберете тих и безлюден плаж, нощните клубове по морето със сигурност ще ви изненадат с някой нов хит.

Foursquare помни всичко и на сутринта!

Обикаляйки заведенията не забравяйте да се чекирате в тях с Foursquare, за да натрупате точки от всички нови и интересни места и да изпреварите приятелите си в седмичната класация. Същото приложение може да ви покаже интересните места наоколо, а и да ви извести за местонахождението на вашите познати, които нищо чудно да са в съседния курорт и да успеете да си уредите една бърза среща.

foursquare checkin

Ако не се задържате на едно място за повече от ден-два и обичате да обикаляте морските курорти, вероятно ще имате нужда от помощник при намирането на хотел. Добро решение е да изтеглите Hotel Finder – приложение, което има подробности за хотелите от Барселона до Слънчев бряг и съдържа информация за тях, цени, снимки и дори показва къде се намират на картата.

Саундтракът на морето

Колкото и да е хубава, всяка почивка свършва. И още с потеглянето от морето обратно към познатото ежедневие плажът вече ни липсва. Приложението Ocean Sounds е събрало някои от най-типичните морски звуци – шумът на вълните, крясъците на чайките, преминаващ параход и други. Със сигурност никой от тях не е достатъчно утешителен, но пък ще ви върне хубавите спомени от ваканцията. А и всеки от тях можете да изберете за рингтон.

Колкото и готини да са всички тези приложения и колкото и големи гийкове да сме и аз, и вие (след като четете това), опцията да зарежете смартфона си у дома и да вземете някаква слушалка само за връзка с компанията звучи като най-добрия вариант за пълноценна почивка!

Първият електромобил на Xiaomi се появи предпремиерно и изглежда страхотно

Преди две години и половина Xiaomi обяви, че започва да работи по първия си електрически автомобил и че първоначалната инвестиция…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer