НачалоНовиниAndroid 13 Go edition идва с Material You, по-бързи ъпдейти и по-големи изисквания към хардуера

Android 13 Go edition идва с Material You, по-бързи ъпдейти и по-големи изисквания към хардуера

507
Написана от  nixanbal 20 октомври 2022
Android 13 Go edition идва с Material You, по-бързи ъпдейти и по-големи изисквания към хардуера

Google обяви новата версия Android 13 Go edition, насочена към смартфони с по-скромен хардуер. С нея компанията въвежда и за тях Material You, полето с новини Discover и възможност за по-бързи ъпдейти. Ключова промяна е, че новото издание е по-взискателно към конфигурацията и вече не се поддържа от модели с по-малко от 2 GB RAM.

Android 13 Go edition въвежда Material You, с което потребителите ще могат да персонализират интерфейса на смартфоните си, генерирайки цветово оформление на база избрания уолпейпър. 

Другата новост е добавянето на екрана Discover, достъпен със слайд надясно от началния екран. Не е ясно дали това поле ще бъде идентично с пълната версия на Android, но се казва, че ще предлага подбран списък със статии и друго съдържание. 

Material you assets.max-1000x1000

Нещо, което няма да се забележи на първо четене, е поддръжката на Google Play System Updates, с което устройствата ще получават по-навременни ъпдейти, без те да са толкова взискателни към свободната памет. В тази връзка - Android 13 Go edition вече работи с поне 2 GB RAM и 16 GB вградена памет, което е сериозно увеличение спрямо предходната версия, способна да върви и при 1 GB RAM.

Google обяви, че пуска Android 13 Go edition в момент, в който тази олекотена модификация на платформата им е достигнала до 250 милиона активни месечни потребители. Нови устройства с Android 13 Go edition се очакват през 2023 г.

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer