НачалоНовиниAndroid може да получи функция за откриване на хъркане и кашлица по време на сън

Android може да получи функция за откриване на хъркане и кашлица по време на сън

1807
Написана от  dessyteneva 27 май 2022
Android може да получи функция за откриване на хъркане и кашлица по време на сън

След като миналата година Google актуализира приложението Fit с функции за мониторинг на сърдечната дейност и дишането, сега компанията работи върху нова възможност за откриване на хъркане и кашлица по време на сън за Android, пише 9to5Google.com, позовавайки се на данни, открити в инсталационния файл на приложението Health Studies. Тя ще бъде част от проучването Sleep Audio Collection, което се провежда в момента от екипа на Google Health Sensing.

В проучването имат право да участват само пълноправи служители на компанията, а условията включват контролирана среда, при която в стаята да има не повече от един възрастен и той да не работи в конкурентна компания.

Функцията ще работи като използва микрофона на устройството, а компанията разработва усъвършенствани алгоритми, които ще разчитат записаните по време на сън звуци, за да предоставят на потребителите по-добра представа за качеството на съня им.

New-Nest-Hub-sleep-3

Други продукти на Google, Nest Hub, Fitbit Sense и Versa 3, вече предлагат подобни функции за проследяване на съня и анализ на смущаващите звуци, но може да се окаже, че новата функция ще работи със смартчасовника Pixel Watch, със смартфоните от серията Pixel или пък с по-широк списък Android устройства.

Изкуствен интелект като значка на ревера - може ли AI Pin да измести смартфона

Младата технологична компания Humane е горещата тема на седмицата, след като на 9 ноември стана ясно, че е готова да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer