НачалоНовиниAndroid N може да въведе използване на приложения в различни по размер прозорци

Android N може да въведе използване на приложения в различни по размер прозорци

3838
Написана от  nixanbal 15 март 2016
Android N може да въведе използване на приложения в различни по размер прозорци

Google пусна ранна версия на Android N за разработчици, а с нея станаха ясни и част от новостите, които ще донесе тя. В кода на платформата сега беше открита и една изненада - възможност за отваряне на приложенията в различни по размер прозорци, подобно на компютрите с Windows. 

Екстрата се е появила в кода на Android N като "freeform windows", което ни препраща тъкмо към начина за отваряне и промяна размера на прозорците на различните програми под Windows и OS X например. 

Това ще бъде възможност, достъпна за устройства с големи екрани, като производителите ще трябва да я активират. Няма логика да отвориш браузъра в малко прозорче на 5-инчов смартфон.

Припомням ви, че още с пускането на кода за Android N стана ясно, че новата версия ще въведе функцията за разделяне на екрана на две, но прозорци с различни размеври и свободни за местене по екрана отнася операционната система на съвсем друго ниво. 

След всичко това информацията, че Google планира да слее Android с Chrome OS звучи още по-адекватно, въпреки постоянното й опровергаване. 

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer