НачалоНовиниAndroid Q ще се нарича просто Android 10 - Google слага край на сладките имена

Android Q ще се нарича просто Android 10 - Google слага край на сладките имена

4374
Написана от  nixanbal 22 август 2019
Android Q ще се нарича просто Android 10 - Google слага край на сладките имена

Скандално е, но след толкова години на добри традиции Google реши да промени начина, по който дава имена на новите версии на Android. Новото издание на платформата няма да носи име на десерт, а вместо това ще се нарича просто Android 10. 

До момента всяка следваща версия на Android имаше пореден номер и по-важното - носеше име на десерт, като се следваше азбучен ред. 

През 2019-а беше представен Android Q и при финалното му пускане по-късно тази година очаквахме Google да разкрие на какъв десерт е решила да го нарече. Имаше различни предположения, включващи дори Qurabiya (!), но край със захарните истории. 

От компанията обявиха, че им е дошло време да променят схемата с имената на Android и тази година новата версия ще се нарича просто Android 10. 

Като една от причините се изтъква объркването, което тези сладки имена са внасяли, особено при новите потребители. В някои страни пък различни букви се изговаряли по различен начин и това също водело до главоболия. Оправдания, ако питате мен!

Както и да е. Новият Android 10 изглежда ще бъде ключова стъпка в развитието на най-популярната смартфон (и не само) платформа в света, като в момента над 2.5 милиарда е броят на активните устройства с тази операционна система. 

В същото време Google представи и новата визуална идентичност на бранда си, която можете да видите във видеото по-горе. 

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer