НачалоНовиниAndroid вече позволява търсене в приложения

Android вече позволява търсене в приложения

2157
Написана от  nixanbal 05 декември 2013
Android вече позволява търсене в приложения

Google Search за Android получава нов ъпдейт, с който потребителите ще могат да търсят информация в приложенията за платформата. Според Google това е още една крачка към сливането на приложенията с глобалната мрежа. 

Ако например търсите информация за филм в Google през телефона си, в резултатите най-вероятно ще се появи приложението IMDb и с директен бутон ще можете да го отворите и прочетете какво е открила търсачката за вашия филм. 

Ако приложението не е инсталирано на вашия смартфон, в резултата от търсенето ще има секция Apps и там ще видите релевантните резултати с приложения, които можете да изтеглите от Google Play. 

App Indexing

За момента изнасяне на резултати от приложения в търсенето е възможно само от 13 апликейшъна AllTrails, Allthecooks, Beautylish, Etsy, Expedia, Flixster, Healthtap, IMDb, Moviefone, Newegg, OpenTable, Trulia и Wikipedia. Също ограничение е, че услугата за момента се предлага само за потребители в САЩ, които използват смартфона си на английски. 

Всичко това, разбира се, е само началото. Със сигурност в близко бъдеще ще бъдат добавяни не само нови приложения, които ще се появяват в резултати от търсене, но и услугата ще бъде достъпна в нови страни. 

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer