НачалоНовиниApple влиза в училищата с дигитални учебници за iPad

Apple влиза в училищата с дигитални учебници за iPad

3184
Написана от  nixanbal 19 януари 2012
Apple влиза в училищата с дигитални учебници за iPad

Apple реши да придобие още по-сериозна роля в образованието на днешните подрастващи и представи новото приложение iBooks 2. Спциална секция в тази онлайн книжарница ще съдържа дигитални версии на учебници, които могат да бъдат изтеглени на iPad срещу $14.99 или по-малко.

iBooks 2 - за ученици и учители

Предимствата са, че учениците вече няма да носят тежки раници, а преподавателите ще имат по-голям шанс да задържат вниманието им с интерактивно съдържание към учебния материал – снимки, видео, анимации, дори 3D изображения.

Приложението iBooks 2 вече трябва да е достъпно за безплатно изтегляне от App Store, а освен него Apple обяви и iBooks Author.

iBooks Author - за авторите на учебници

Идеята на iBooks Author, което се изтегля на компютрите Mac, е да даде възможност на самите преподаватели да създават и публикуват учебници в онлайн книжарницата на Apple. Авторите ще бъдат улеснени от предварително подготвени шаблони, които просто ще трябва да попълнят с текст, изображения и друго съдържание.

textbooks new

iTunes U - за образователни приложения и друго съдържание

И последната новост от Apple днес е приложението iTunes U, което може да се изтегли безплатно на iPad, iPhone и iPod touch. То предлага богат каталог от безплатно образователно съдържание, както и над 20 000 приложения от тази сфера. 

overview works together

Дигитализацията на учебниците и образователното съдържание – бъдещето, което всички очакваме и знаем, че ще се случи, изглежда вече е тук. Това стана ясно от днешното събитие на Apple, които гарантирано имат силата да наложат промяната. Кога всичко това ще започне да се случва и в България? Вероятно скоро.

6 любими приложения за Samsung Galaxy Watch6

Galaxy Watch6 и Galaxy Watch6 Classic са най-новите смарт часовници в портфолиото на Samsung и освен че предлагат хардуерни подобрения…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer