НачалоНовиниApple иска забрана върху продажбата на Galaxy Nexus, или по-скоро бан за Android 4.0

Apple иска забрана върху продажбата на Galaxy Nexus, или по-скоро бан за Android 4.0

3116
Написана от  nixanbal 12 февруари 2012
Apple иска забрана върху продажбата на Galaxy Nexus, или по-скоро бан за Android 4.0

На нас ни омръзна от патентните войни, но Apple има толкова пари, че успоредно с производството на iPhone може да си позволи да завежда съдебно дело всеки ден срещу различна компания. Не, че е изненада, но най-новите претенции на Apple в калифорнийския съд са срещу Samsung и новия смартфон Galaxy Nexus, който нарушавал четири техни патента. Apple иска забрана за продажбата на смартфона в САЩ.

Според Apple новият Samsung Galaxy Nexus нарушава някои от патентите им, сред които например функцията slide-to-unlock, с която се отключва и iPhone. Всъщност при Galaxy Nexus целта е да придвижиш катинарчето наляво или надясно според функцията, която искаш да активираш, но изглежда това тревожи Apple.

Друг нарушен патент била възможността за търсене в различни източници на информация, която се отнася до Siri. Според Apple моделът на Samsung предлага търсачка, която действа на същия принцип.

Третият “проблем” при Galaxy Nexus е функцията за разпознаване на информация, като например откриване на телефонен номер в имейл и възможността да позвъниш на него директно от съобщението. За нарушение на същия патент през декември 2011-а модели на HTC бяха забранени за продажба, припомнят от The WSJ.

И последният нарушен патент според Apple е завършването на думите при писане на текст. Забавно е, че последната „екстра“ при iPhone работи толкова недобре, че в интернет е пълно с объркани съобщения, довели до конфузни ситуации.

lock-out-iphone

Всичко това всъщност не се отнася толкова до самия Samsung Galaxy Nexus, а до възможности, които предлага новият Android 4.0. Тъй като смартфонът на Samsung е първият с тази операционна система, Apple атакува него, но при излизането на бъдещи устройства с Ice Cream Sandwich, те също са потенциални „нарушители“.

Атаките на Apple срещу Samsung са вече традиция, а случват се и обратните реакции. Двете компании са рамо до рамо в борбата на смартфон пазара, като приключиха 2011 г. със съвсем малка разлика в пазарния дял – 19% за iPhone срещу 19.9% за южнокорейците.

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer