НачалоНовиниApple иска забрана за продажбата на One X и всички останали смартфони HTC

Apple иска забрана за продажбата на One X и всички останали смартфони HTC

2533
Написана от  nixanbal 06 юни 2012
Apple иска забрана за продажбата на One X и всички останали смартфони HTC

През май смартфони на HTC бяха задържани на митниците в САЩ заради спечелено дело срещу тайванския производител, който нарушавал един от патентите на Apple. Малко по-късно HTC направи промяна в софтуера на One X и EVO 4G LTE и те пристигнаха на пазара в Щатите. Днес обаче стана ясно, че в понеделник Apple е подала нов иск срещу конкурента си, обвинявайки го, че е заобиколил патента, но все още е в негово нарушение.

Междувременно днес HTC понижи прогнозите си за очаквани приходи за второто тримесечие на 2012 г., като причината за това е "по-ниски от очакваните продажби в Европа и забавяне доставките на определени модели в САЩ".

Вероятно си спомняте, че става дума за патента на Apple, при който информация като телефонен номер например се разпознава от браузъра и докосвайки го, потребителят получава опции - да се обади, да запази контакта и други. На изображението по-долу виждате сравнение от Флориан Мюлер, което показва как HTC са променили това в телефоните си.

Apple allegation of continued infringement by HTC

Мюлер пояснява, че тайванците наистина може да са в нарушение на патента, тъй като той засяга технологията, която позволява тази екстра, а не самата нея.

Ако Apple успее да убеди Международната търговска комисия в своята версия, HTC може да получи забрана за продажбата не само на най-новите си смартфони One X, S и V в САЩ, но и на още цял куп други устройства (29!) - на практика всички, за които се сещате.

Срещата между Apple и HTC в съда е насрочена за 19 септември и мъките тепърва предстоят...

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer