НачалоНовиниApple иска от Samsung $2.5 млрд. обезщетение, по $30 за продаден смартфон

Apple иска от Samsung $2.5 млрд. обезщетение, по $30 за продаден смартфон

1738
Написана от  nixanbal 25 юли 2012
Apple иска от Samsung $2.5 млрд. обезщетение, по $30 за продаден смартфон

Според Apple успехът на Samsung идва на техен гръб и южнокорейците са нарушили куп патенти със своите смартфони и таблети. Заради тях създателите на iPhone от известно време не излизат от съда, опитвайки се да забранят продажбите на всевъзможни устройства. Днес стана ясно, че Apple е предявила претенции към Samsung за обезщетение в размер на $2.525 милиарда.

Според Apple южнокорейците им дължат въпросната сума, защото са решили да влязат в нелегална конкуренция, копирайки продуктите им. И правейки успешни устройствата Galaxy на гърба на iPhone и iPad, са лишили Apple от по-големи приходи. Изчисленията от $2.525 млрд. Apple определя като "консервативни" и смята да продължи да иска забрана за продажбите на различни нарушаващи патентите им устройства, съобщава Reuters.

Разбира се, Samsung от своя страна също имат какво да кажат. Според тях Apple иска да задуши конкуренцията и да ограничи избора за потребителите. Според южнокорейците Apple използва техни патентовани технологии, без които не биха могли да се превърнат в такъв успешен играч на пазара.

В претенциите на Apple се посочва, че Samsung им дължи такса от по над $31 за всяко продадено устройство, докато южнокорейците, ако въобще им бъде признато нарушение на патенти, ще могат да получат по едва половин цент за патент от продаден модел на Apple.

След всичко това инициативата на двете компании да изгладят проблемите с преговори изглежда като напълно загубена кауза, а нещата стават все по-смешни. Така или иначе, тези спорове се водят между двата най-големи производителя на смартфони в света, които продължават да продават все повече и повече. Дали вместо да вдигат излишен шум в медиите и да не постигат нищо с всяко следващо дело, не е по-добре двете компании да прекратят драмата или да си обявят истинска война, която да започне със спиране доставките на компоненти за iPhone от Samsung? Защото иначе нещата започват да изглеждат доста неприятно и нито едната страна не печели имидж пред потребителите.

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer