НачалоНовиниApple и HTC спират патентните войни за 10 години напред

Apple и HTC спират патентните войни за 10 години напред

2591
Написана от  nixanbal 11 ноември 2012
Apple и HTC спират патентните войни за 10 години напред

Докато случаят "Apple срещу Samsung" изглежда като безкраен двубой с двама непреклонни опонента, друг производител на смартфони с Android успя да извади на показ по-отстъпчивата страна на Тим Кук. HTC и Apple неочаквано вчера обявиха, че сключват споразумение, което вероятно ще сложи край на срещите им в съда за дълго време напред. 

Споразумението между HTC и Apple прекратява всички протичащи в момента съдебни процеси и важи за 10 години напред. В договорката влизат както настоящите, така и бъдещите патенти на двете компании, но детайли няма да бъдат оповестени. 

Уреждането на патентните сблъсъци обаче означава, че HTC вече може спокойно да ползва в смартфоните си функции като slide to unlock, универсално търсене в телефона и други, които ще продължават да са забранена територия за Samsung.

Тим Кук и Питър Чоу, шефовете на двете компании, споделиха всеки по изречение, в което изразяват задоволството си, че ще могат да се концентрират върху иновациите, а не върху съдебните дела.   

Xiaomi 14 Ultra получи европейска премиера, очакваме го в България през април

Здравейте от слънчева Барселона, където Xiaomi току-що представи в Европа новия си премиум смартфон Xiaomi 14 Ultra. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer