НачалоНовиниApple съветвала производителите на аксесоари да преминат към безжично свързване

Apple съветвала производителите на аксесоари да преминат към безжично свързване

1750
Написана от  nixanbal 24 юли 2012
Apple съветвала производителите на аксесоари да преминат към безжично свързване

iPhone и iPad носят сериозни приходи не само на Apple, но и на безкраен списък с малки и големи компании, които се възползват от популярността на тези устройства и предлагат цели каталози с аксесоари и различни глезотии за тях. Голяма част от въпросните аксесоари са докинг станции и мини озвучителни системи, които се свързват с iPhone чрез неговия 30-пинов конектор. А от известно време се носи слухът, че новият iPhone за първи път ще наруши традицията и ще излезе с по-малък, 19-пинов конектор. В тази връзка информация на Pocket-lint сочи, че Apple вече съветвала производителите на такива аксесоари да преминат към безжично решение за свързване. 

PLE-DOCK-CONNECTORS-MOCK-UP

Предлагането на възможност за безжична връзка ще направи аксесоарите съвместими не само с досегашните продукти на Apple, но и с всички бъдещи играчки, които компанията подготвя. А имайки предвид слуховете, че се задава и по-малък iPad, нищо чудно и той да използва по-малкият конектор.

Използването на безжични стандарти за комуникация също така ще позволи въпросните колонки и други джаджи да се ползват и с конкурентни предложения, например под Android OS.

Новият iPhone излиза на 21 септември?

Междувременно сайтът App4phone.fr съобщава, че китайски производители на аксесоари са получили информация "директно от Apple", че новият iPhone се задава на 21 септември. Дали Apple ще изтегли премиерата, която се очаква през октомври - предстои да разберем. Във всеки случай новият смартфон до около 2 месеца ще бъде официално факт.

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer