НачалоНовиниApple активно работи по 20.3" сгъваем екран, който ще се използва като лаптоп и таблет

Apple активно работи по 20.3" сгъваем екран, който ще се използва като лаптоп и таблет

377
Написана от  nixanbal 07 март 2024
Apple активно работи по 20.3" сгъваем екран, който ще се използва като лаптоп и таблет

Слуховете около сгъваемо устройство от Apple най-често се въртят около смартфон или таблет със сгъваем дисплей, но според Минг-Чи Куо по-реалистично е да видим съвсем различен продукт. Анализаторът твърди, че в момента единственият проект със сгъваем дисплей на американската компания, който има ясен график на разработка, е 20.3-инчов MacBook.

Понеже "сгъваем MacBook" не звучи съвсем ясно, тъй като всички лаптопи MacBook са сгъваеми, по-скоро става въпрос за 20.3-инчов дисплей, който може да се сгъва наполовина и така да се ползва като лаптоп. Горната му част е екранът на компютъра, а долната вероятно е дигитална клавиатура или място, на което да се постави физическа такава. 

В разгънато положение въпросният дисплей ще може да се използва като огромен iPad, твърди друг източник от X, който прецизира, че диагоналът е 20.25". Този информатор посочва, че целта на Apple е да направи сгъвката на екрана почти незабележима и много по-фина от тази при конкурентни продукти.

Според Куо въпросният MacBook все още е далеч от финалната си фаза на разработка и ще влезе в масово производство едва след 3 години - през 2027 г.

Подобни устройства вече се предлагат от Asus и Lenovo, макар и все още да са скъпи, доста груби и да изглеждат недовършени. 

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer