НачалоНовиниApple е решила проблема с бавната памет на базовия MacBook Air

Apple е решила проблема с бавната памет на базовия MacBook Air

388
Написана от  nixanbal 11 март 2024
Apple е решила проблема с бавната памет на базовия MacBook Air

Apple е решила проблема с по-бавната SSD памет на базовия модел MacBook Air, стана ясно от тестовете на YouTube канала Max Tech. С предходния базов модел с М2 чип Apple направи сериозен даунгрейд, като включи по-бавно SSD спрямо това на модела с М1, но при обявения преди дни MacBook Air с М3 чип нещата изглежда си идват на мястото. 

Оказа се, че предходният MacBook Air с базовата памет от 256 GB използва един SSD модул, което доведе до значително по-бавни скорости спрямо базовия MacBook Air с М1 с 256 GB памет. 

MacBook Air

Добрата новина е, че при обявения току-що MacBook Air с чип М3 проблемът е решен и за базовата версия от 256 GB са използвани отново два SSD модула по 128 GB. Това води до над 33% по-високи скорости на запис и близо двойно увеличение в скоростта на четене, показват тестовете на Max Tech.

Източникът също така посочва, че един модул със 128 GB за Apple е по-скъп от такъв с 256 GB, което означава, че само за SSD компанията плаща над два пъти повече при моделите с М3 спрямо М2. 

Новият MacBook Air във вариант с 13" започва от около 2600 лв., а версията с 15" екран - от 3200 лв. Машините вече са налични и в България. 

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer