НачалоНовиниApple, Google, Microsoft и други настояват за държавно финансиране на производството на чипове в САЩ

Apple, Google, Microsoft и други настояват за държавно финансиране на производството на чипове в САЩ

1147
Написана от  nixanbal 12 май 2021
Apple, Google, Microsoft и други настояват за държавно финансиране на производството на чипове в САЩ

Apple, Alphabet (компанията майка на Google), Amazon, Microsoft и други технологични гиганти се присединяват към групата на производителите на чипове, сред които и Intel, чиято цел е да настоява пред американското правителство за субсидии на производството на чипове в САЩ.  

Новосформираният съюз "Полупроводници в Америка" обяви, че е поискал от законодателите в САЩ да осигурят финансиране по закона Чипове за Америка, за който президентът Джо Байдън е поискал от Конгреса на САЩ $50 милиарда. 

Целта е тези средства да бъдат използвани за изграждането на допълнителни производствени капацитети за чипове в САЩ. 

Недостигът на чипове в световен мащаб продължава да притиска компаниите от различни индустрии, особено автомобилните производители. Reuters посочва, че Ford Motor Co е една от сериозно ударените от кризата с чипове компании и заради това е възможно да намали продукцията си през второто тримесечие на 2021 г. наполовина. 

Технологичните компании обаче също са засегнати, като при обявяването на финансовите си резултати за първото тримесечие Apple заяви, че очаква недостиг на чипове за своите лаптопи и таблети. 

Затова и администрацията на Байдън се въздържа от това да насочва чипове конкретно към автомобилната индустрия, защото това би могло да ощети други. Технологичните компании призозвават властите да не предприемат подобна намеса.

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer