НачалоНовиниApple и Nokia подновиха лицензионното си споразумение за 5G патентите на финландците

Apple и Nokia подновиха лицензионното си споразумение за 5G патентите на финландците

396
Написана от  nixanbal 01 юли 2023
Apple и Nokia подновиха лицензионното си споразумение за 5G патентите на финландците

Nokia обяви, че е подновила споразумението си с Apple, според което американската компания ще продължи да използва 5G патенти на финландците срещу заплащане на лицензионна такса. Договорът заменя досегашният, който щеше да изтече в края на 2023 г.

Не се посочват точните условия на споразумението, но е ясно, че Nokia ще получава плащания от Apple за срок от няколко години напред. Първите приходи от това споразумение ще се усетят през януари 2024 г., очакват от финландската компания. 

Nokia е сред водещите компании с набор от патенти, придобити след над 140 милиарда евро инвестиции от 2000 г. насам. Портфолиото патенти наброява над 20 000, от които над 5500 са свързани с 5G. 

Днешното споразумение е продължение на сключеното през 2017 г. Дотогава Apple и Nokia имаха сериозни сблъсъци по въпроса с патентите, включително съдебни, но в крайна сметка компанията от Купертино склони да плаща за тях по установения ред. 

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer