НачалоНовиниApple може да добави сензорен дисплей към лаптопите MacBook през 2026 или 2027 година

Apple може да добави сензорен дисплей към лаптопите MacBook през 2026 или 2027 година

514
Написана от  nixanbal 20 ноември 2023
Apple може да добави сензорен дисплей към лаптопите MacBook през 2026 или 2027 година

Лаптопите със сензорни дисплеи от години са нещо стандартно в света на Windows, но Apple отказва да въведе тази технология при своите модели MacBook. В началото на годината Марк Гърман от Bloomberg заговори по темата и сподели, че най-рано през 2025 г. лаптопите на Apple може да предложат тъчскрийн. Нова информация обаче сега твърди, че това ще се случи през 2026 или 2027 г. 

Очаква се сензорният дисплей да бъде тема за лаптопите MacBook, след като те преминат към OLED панели за екраните си. В момента компанията все още използва Mini-LED подсветка за по-скъпите си машини, но се очаква догодина да видим първите таблети iPad с OLED панели, а след тях и MacBook. 

Източникът твърди, че Apple ще въведе тъчскрийн за своите модели MacBook Pro с 14.2" и 16.2" OLED екрани, а също и за MacBook Air с 13.6" и 15.3" OLED дисплеи. 

Технологията ще бъде с вграден сензорен панел в самия OLED панел, което ще позволи слоят му да бъде по-тънък и ще намали разходите. А производители на тези екрани ще бъдат Samsung Display и LG Display, като съответните им разработки носят имената Y-OCTA и Touch On Encapsulation (TOE).

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer