НачалоНовиниApple може да е първата компания с чипове по 3-нанометровия процес на TSMC

Apple може да е първата компания с чипове по 3-нанометровия процес на TSMC

1122
Написана от  dessyteneva 19 август 2022
Apple може да е първата компания с чипове по 3-нанометровия процес на TSMC

TSMC ще започне производството на 3-нанометрови чипове за Apple до края на 2022 г., твърди Commercial Times, като е възможно това да се случи още през септември. Apple може да е първата компания, която ще използва новия процес при своя M2 Pro. 

Информацията твърди, че чипсетът M2 Pro може да е първият, произведен по усъвършенствания 3-нанометров процес на TSMC. По-рано журналистът Марк Гърман обяви, че Apple планира да го използва в следващите си 14” и 16” модели лаптопи MacBook Pro, както и в нов настолен компютър Mac mini от висок клас. За всички тях се говори, че ще бъдат представени в края на тази или в началото на следващата година.

Чипсетът A17 Bionic за iPhone 15 Pro и чипсетът M3 за MacBook Air и 13” MacBook Pro също ще бъдат произведени по тази технология, твърди Commercial Times. Те се очакват догодина. 

Новата технология ще донесе по-висока производителност и по-добра енергийна ефективност, което ще е съществено предимство за бъдещите модели Mac и iPhone.

Samsung The Freestyle 2nd Gen е преносима станция за забавления със 100" екран

Това цилиндрично малко устройство вече стана доста популярно с първото си издание, а сега у мен е неговата втора версия.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer