НачалоНовиниApple може да използва технологията за зареждане MagSafe в своя електромобил

Apple може да използва технологията за зареждане MagSafe в своя електромобил

1127
Написана от  dessyteneva 11 май 2022
Apple може да използва технологията за зареждане MagSafe в своя електромобил

Слуховете за Apple Car се носят от години, като варират от разработката на софтуер за автономни автомобили до създаването на самата електрическа кола. Apple не обича да разкрива предстоящите си продукти предварително, но за сметка на това множество патенти на компанията ни дават известна представа върху какво е съсредоточила усилията си тя. Поредният патент се отнася за зареждането на Apple Car, което може да е в стил MagSafe.

Apple поддържа строги критерии за качество и се стреми да произвежда ако не всичко, то поне певечето компоненти за своите устройства. Сега компанията патентова собствена система за зареждане на автомобил в стил MagSafe, чиито контакти автоматично се подравняват с гнездото за зареждане на колата.

38337-72831-apple-patents-recharging-apple-car3-xl

Патентът, озаглавен “Зарядна станция с механизъм за пасивно подравняване” описва инженерна система, позволяваща на шофьора само да паркира автомобила и той веднага да започне да се зарежда. Любопитен детайл сред множеството технически описания е самият щепсел за зареждане, който е монтиран върху плъзгащи се пръти и може да се мести в различни посоки, за да се нагласи в съответствие с височината на автомобила и позицията на паркиране.

Самата кола ще има капак върху гнездото за зареждане, който ще се отваря нагоре при приближаване до зарядната станция, а за водача или системата за автономно управление ще остава само задачата да позиционира автомобила максимално близо за по-добър контакт. От своя страна щепселът ще прецизира позицията си, за да осигури най-добрата такава, а магнитна връзка ще гарантира закрепването в стил MagSafe.

38337-72829-apple-patents-recharging-apple-car1-xl

Това е само поредният патент на Apple, посветен на зареждането на Apple Car. В предишни документи се описваше вариант как автономната система ще паркира автомобила в позиция за идеално безжично зареждане, използвайки като ориентир предавател, вграден в самата станция. Друг патент пък очерта малко роботизирано устройство, което се придвижва под превозното средство, за да го зареди безжично.

Не е ясно на кой вариант ще се спре Apple и кога най-сетне ще разберем повече за Apple Car, но постоянната регистрация на патенти сочи, че работата по автономната кола продължава.

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer