НачалоНовиниApple може да премахне слота за nanoSIM карта още при iPhone 14

Apple може да премахне слота за nanoSIM карта още при iPhone 14

914
Написана от  kris.romanov 28 декември 2021
Apple може да премахне слота за nanoSIM карта още при iPhone 14

Преди дни се появи информация, че Apple възнамерява да премахне физиеския nanoSIM слот при iPhone 15 през 2023 г., но според най-новите слухове това може да се случи още догодина. Отпадането на този слот означава, че смартфоните ще могат да се използват само с eSIM. 

Информацията идва от MacRumors.com, които са видели документ, уведомяващ оператори в САЩ, че трябва да се подготвят за лансирането на смартфон без nanoSIM слот още през септември 2022 г. Няма категорично потвърждение, че става въпрос за Apple, защото не се споменава компания и конкретен модел, но според източника това се подразбира. 

Заради времевата рамка се счита, че iPhone 14 може да се предлага без nanoSIM слот, поне при някои оператори и в някои страни.

Припомням ви, че eSIM е електронен заместител на физическата SIM карта, при който в телефона има чип, съхраняващ SIM профила на абоната и параметрите за достъп до мрежата. В България eSIM се предлага и от трите оператора. 

5 дни с Galaxy Watch 4 и Galaxy Buds 2 на Samsung

Samsung от години развива своята екосистема от устройства Galaxy, като в нея влизат не само смартфоните на компанията, но също…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer