НачалоНовиниApple може да скрие Face ID под дисплея на iPhone 15 Pro

Apple може да скрие Face ID под дисплея на iPhone 15 Pro

915
Написана от  dessyteneva 22 март 2022
Apple може да скрие Face ID под дисплея на iPhone 15 Pro

Първият iPhone с изрязана в дисплея камера се очаква да се появи през септември, като според последните слухове iPhone 14 Pro и Pro Max ще имат два отвора в екрана си, прибиращи предната камера и сензорите за сканиращата лица технология Face ID. Догодина обаче дупката в дисплея може да бъде само една. Това ще се случи с помощта на нова технология, разработвана от Samsung в партньорство с OTI Lumionics, пише корейският The Elec. 

Ако разработката върви по план, първият смартфон, който ще се възползва от новата UPC (Under Panel Camera) технология, ще бъде Galaxy Z Fold 5 (условно название), очакван в края на лятото на 2023 г., твърди източникът. Той ще бъде последван от iPhone 15 Pro, който се очаква да дебютира през септември същата година и при който технологията ще се нарича Underpanel Face ID.

Според слуховете тази година Apple ще направи някои промени в своите Pro модели от серията iPhone 14, като вместо ноч, те ще имат два отвора - единият с овална форма, зад който ще се помещава True Depth камерата за Face ID, а другият - кръгъл за селфи камерата. Прилагането на новата UPC технология на Samsung ще позволи на Apple да скрие овалния отвор, като така на дисплея видим ще остане само по-малкият. 

Това означава, че през 2023 г. Pro версиите на iPhone 15 ще изглеждат подобни на много от актуалните днес модели с Android, само че ще имат и скрит коз - невидима за окото сканираща лица технология с високо ниво на защита.

Твърди се още, че и LG Display работи върху подобно UPC решение. Компанията очаква да постигне 20% пропускливост на светлина при тези камери под дисплея през 2023 г., а през 2024 г. - 40%.

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer