НачалоНовиниApple може да замени ноча в новия iPhone с две изрязани в дисплея дупки

Apple може да замени ноча в новия iPhone с две изрязани в дисплея дупки

859
Написана от  nixanbal 13 януари 2022
Apple може да замени ноча в новия iPhone с две изрязани в дисплея дупки

От месеци се говори, че със следващото поколение на iPhone ще видим отпадането на ноча, поне при двете версии Pro. Очакваше се той да бъде заменен със стандартния за Android смартфоните изрязан кръг за селфи камерата, но Apple изглежда има по-ексцентрични планове. 

Според най-новата информация iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max няма да имат ноч, но на негово място ще има две изрязани дупки в централната горна част на екрана. Едната ще бъде елипсовидна, а другата - кръг. 

Идеята е, че някъде там ще бъде скрита селфи камерата, а останалите изрязани зони ще са за част от сензорите, необходими за функционирането на технологията за сканиране на лицето Face ID. Първоначално се говореше, че всички сензори ще бъдат под дисплея и това няма да попречи на Face ID, но според анализатора Рос Янг, от когото идва тази информация, това решение все още не е готово и затова сензорите остават видими.

iPhone 14 Pro

Рос Янг също твърди, че тази година Touch ID няма да се завърне като скенер за пръстови отпечатъци под дисплея.

Разбира се, всичко това все още са първи слухове в тази посока и не е сигурно дали Apple действително планира такъв дизайн. 

Заглавното изображение е дело на Ian Zelbo

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer