НачалоНовиниApple намалява наполовина печалбата си от някои разработчици на приложения

Apple намалява наполовина печалбата си от някои разработчици на приложения

1084
Написана от  nixanbal 18 ноември 2020
Apple намалява наполовина печалбата си от някои разработчици на приложения

Apple ще намали драстично таксата, която удържа от разработчиците на приложения за своя App Store. Вместо досегашните 30%, компанията ще взима само 15 на сто от приходите, но облекчените условия ще важат за създателите само на някои игри и приложения, обяви в официалния си сайт Apple.

Това е най-сериозната промяна в ценовата политика на App Store откакто магазинът съществува от 2008 г., само че няма да засегне всички, предлагащи съдържание доставчици. 

Целта е с намалената такса Apple да стимулира по-малките бизнеси, затова и тя ще важи за нови разработчици, както и за такива, чиито приходи за година са под $1 милион. Това означава, че големите имена като Netflix и Spotify няма да бъдат засегнати от облекчените условия. 

Американската компания обяснява, че прави промените, за да подпомогне малките разработчици и да им позволи да инвестират повече в бизнеса си, особено във време на световна пандемия. 

Промените влизат в сила от 1 януари 2021 г. 

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer