НачалоНовиниApple няма да последва Facebook в метавселената с първите си очила за смесена реалност

Apple няма да последва Facebook в метавселената с първите си очила за смесена реалност

696
Написана от  vangelitsa.karadzhova 10 януари 2022
Apple няма да последва Facebook в метавселената с първите си очила за смесена реалност

Тази година се очаква Apple да навлезе в нова продуктова категория и да представи първите си очила (или шлем) за смесена реалност. Мнозина биха предположили, че това е начинът на компанията от Купертино да последва Facebook, вече Meta, в метавселената, но всъщност плановете са съвсем различни.

Очилата за смесена реалност на Apple няма да са средство за влизане в друг свят, паралелен на реалния. Вместо това устройството ще залага на добавената реалност и на отделни VR изживявания.

Това съобщава Марк Гърман в новия си бюлетин за Bloomberg, като според източниците му идеята за метавлесената не стои на дневен ред за Apple. "Ще се изненадам, ако при представянето на продукта на сцената изобщо чуя думата "метавселена", казва Гърман. 

Очаква се очилата на Apple да са създадени за игри, за комуникация и за консумация на съдържание, но не и да бъдат устройство, което потребителите постоянно да носят. 

Слуховете твърдят, че ще видим новия продукт на Apple до края на 2022 г., като той ще предлага високотехнологичен дизайн и иновативна конфигурация от три дисплея. Едва ли ще се изненадате, че се говори за доста висока цена - около $3000. 

Google показа Pixel 7 и Pixel 7 Pro няколко месеца преди премиерата им

Google реши да изпревари изтичането на информация и снимки и сама повдигна предпремиерно завесата над новите си смартфони Pixel 7…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer