НачалоНовиниApple няма да предложи Touch ID под дисплея при iPhone 15

Apple няма да предложи Touch ID под дисплея при iPhone 15

1090
Написана от  nixanbal 03 октомври 2022
Apple няма да предложи Touch ID под дисплея при iPhone 15

След премиерата на iPhone 14 миналия месец слуховете за следващото поколение смартфони на Apple вече започнаха да се засилват. Нови коментари от Марк Гърман, Bloomberg, твърдят, че серията iPhone 15 няма да въведе скенер за пръстови отпечатъци под дисплея - екстра, за която се говори от доста време, че е в разработките на компанията. 

Touch ID под дисплея няма да се появи в смартфоните iPhone 15 или други флагман модели в близко бъдеще, казва Гърман. Според него не е изключено да видим по-достъпния iPhone SE с Touch ID в бутона за включване, но на този етап не е чул нищо за това.

Информацията всъщност не е изненада, защото преди половин година анализаторът Минг-Чи Куо вече прогнозира, че технологията за скенер за пръстови отпечатъци при Apple може да се появи едва през 2025 г.

iPhone

Това означава, че компанията ще продължи да залага ексклузивно на Face ID и сканиращата лицето технология при смартфоните си, като след няколко години вероятно предстои да видим скриването на камерите и сензорите за нея под дисплея.

В бюлетина си Гърман споделя още, че държи на по-ранните си прогнози, че до края на годината Apple ще представи цял куп нови устройства, но няма да организира събитие, каквото имаше за iPhone 14. Задават се 11" и 12.9" iPad Pro, 14" и 16" MacBook Pro от висок клас и Mac mini - всички с чипсет от серията M2. Apple TV с чипсет А14 и повече RAM също е в плановете.  

изображение: MacRumors

Xiaomi 14 Ultra получи европейска премиера, очакваме го в България през април

Здравейте от слънчева Барселона, където Xiaomi току-що представи в Европа новия си премиум смартфон Xiaomi 14 Ultra. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer