НачалоНовиниApple обяви, че използва сензори Sony в камерите на iPhone

Apple обяви, че използва сензори Sony в камерите на iPhone

1224
Написана от  nixanbal 14 декември 2022
Apple обяви, че използва сензори Sony в камерите на iPhone

Apple обикновено не говори за конкретните хардуерни компоненти в своите устройства, но Тим Кук наруши този обичай с интересен анонс. В Twitter шефът на Apple обяви, че от десетилетие компанията си партнира със Sony за камерите на iPhone.

Потвърждението, че Apple използва сензори на Sony за камерите на смартфоните си, беше споделено в социалната мрежа заедно със снимка, направена по време на посещението на Тим Кук в производствения център на японците в Кумамото. Там той е бил придружен и разведен от главния изпълнителен директор на Sony, Кеничиро Йошида. 

Признанието за дългогодишното партньорство е знак, че то ще продължи и в бъдеще и Apple не възнамерява да сменя доставчика си. Такава информация всъщност се появи неофициално преди дни, когато чухме, че iPhone 15 ще използва нов сензор от японския производител, който е най-напредналият технологично досега. 

Screenshot 2022-12-14 at 8.52.29

Sony е лидер на пазара на CMOS сензори за изображения и за миналата година е имала 44% дял, отбелязва Nikkei Asia, цитиран от The Verge. Втора позиция се държи от Samsung с 18.5%. 

Xiaomi Smart Band 8 е достъпна смарт гривна с усъвършенстван дизайн

Смарт гривните на Xiaomi традиционно са начело в своята категория на световния пазар, което се дължи на скромната им цена,…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer