НачалоНовиниApple обяви събитие за 18 октомври, очакваме MacBook Pro с по-мощен процесор

Apple обяви събитие за 18 октомври, очакваме MacBook Pro с по-мощен процесор

973
Написана от  nixanbal 12 октомври 2021
Apple обяви събитие за 18 октомври, очакваме MacBook Pro с по-мощен процесор

Apple обяви днес датата на очакваното си октомврийско събитие, което ще се състои на 18-и. След по-малко от седмица в обичайния вече онлайн формат се очаква компанията да представи новите си лаптопи MacBook Pro с по-мощен чипсет Apple Silicon, но не само. 

Според слуховете до момента Apple планира да пусне два нови модела MacBook Pro с 14" и 16" екрани, които да използват mini-LED технология за дисплеите си и да се базират на нов, по-мощен чипсет, разработен от компанията. Възможно е това да бъде Apple M1X.

Марк Гърман от Bloomberg очаква чипсетът M1X да има 10-ядрен процесор и графика с 16 или 32 ядра, което е сериозен ъпгрейд спрямо M1 и неговия 8-ядрен процесор и 7-/8-ядрена графика. 

Сред останалите новости в тези модели са завръщане на магнитното зарядно MagSafe, HDMI порт и SD четец за карти памет, както и отпадането на Touch Bar-a в горната част на клавиатурата. 

Говори се още, че M1X ще се появи и в нов модел Mac Mini, който ще има повече портове от актуалния днес. Слушалки AirPods също са в плановете на Apple, но дали ще бъдат обявени на 18-и - предстои да разберем. 

Събитието ще може да се гледа в сайта на Apple https://www.apple.com/apple-events/

5 софтуерни трика със Samsung Galaxy Z Fold 3

В ревюто на Galaxy Z Fold 3 вече ви разказах за личните си впечатления от работата ми с най-новия и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer