НачалоНовиниApple очаква рекордно коледно тримесечие, но предупреждава за спад в търсенето на iPhone

Apple очаква рекордно коледно тримесечие, но предупреждава за спад в търсенето на iPhone

674
Написана от  nixanbal 02 декември 2021
Apple очаква рекордно коледно тримесечие, но предупреждава за спад в търсенето на iPhone

Apple вече се сблъска със световния проблем с недостига на компоненти и това се отразява в по-ниското производство на смартфоните им. Сега компанията отчита и понижаващо се търсене на новите им модели iPhone, което се дължи на инфлацията и поредната ковид вълна, пише Bloomberg. 

След като наскоро излезе новината, че кризата с недостига на компоненти е свила продукцията на iPhone 13 с около 10 млн. бройки, сега Apple е предупредила доставчиците си и за понижаващ се интерес към устройствата. 

Според Bloomberg компанията все пак ще отчете рекордно коледно тримесечие с очаквания за 6% ръст в приходите до $117.9 млрд., но това няма да е фурорът, който първоначално се очакваше. 

Като причина за очаквания спад в продажбите на iPhone се отбелязват липсата на бройки по магазините и закъсняващите доставки, а освен това нови фактори - инфлацията и омникрон варианта на вируса, който може да откаже много потребители от покупката на скъп смартфон покрай Коледа. Заради всичко това клиентите може изцяло да пропуснат серията iPhone 13 и да изчакат следващото издание през септември 2022 г., което се очаква да предложи по-сериозни промени спрямо iPhone 12. 

След информацията на Bloomberg акциите на Apple се понижиха с 4.2%, а също и тези на много техни партньори и доставчици на компоненти. 

Xiaomi 12 Pro предлага тройна 50 МР камера, Snapdragon 8 Gen 1 и 120 W зареждане

Xiaomi представи днес новата си серия Xiaomi 12, която засега включва моделите Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 и Xiaomi 12X.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer