НачалоНовиниApple отчита лек спад в приходите, въпреки успеха на iPhone 15

Apple отчита лек спад в приходите, въпреки успеха на iPhone 15

676
Написана от  nixanbal 02 ноември 2023
Apple отчита лек спад в приходите, въпреки успеха на iPhone 15

Apple сподели финансовите си резултати за третата четвърт на 2023 г., между юли и септември, през която е постигнала $89.5 милиарда приходи, или 1% по-малко спрямо същия период на миналата година. Печалбата обаче нараства на $23 милиарда (от $20.7 млрд.), а основна причина е успешното лансиране на серията iPhone 15 и рекордните приходи от този продукт за лятната четвърт. 

Компанията отчита спад в приходите от Mac до $7.61 милиарда, а също и от iPad ($6.44 млрд.), тъй като в този период не бяха обявени нови продукти от тези категории. 

iPhone 15 обаче се представя много добре и Тим Кук подчерта, че приходите от смартфони са рекордно високи за това тримесечие. Apple продължава да генерира половината от приходите си само от този продукт. 

Няма споделени очаквания за коледната четвърт, но тя би трябвало да бъде традиционно силна за американската компания, особено имайки предвид, че продажбите на iPhone 15 влизат в нея с пълна сила. Освен това току-що бяха представени нови модели Mac с трето поколение собствени чипове M3. 

Въпреки спада от 1%, приходите на Apple за тримесечието са по-високи от очакванията на анализаторите и акциите се понижиха с по-малко от 1 на сто. 

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer